|
Yetişkin saç sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
edaeser ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Oca 2020 Saat 20:54 |
Meraba hocam
Bişey danışmak istiyorum 35 yaşındaki kuzenimin senelerdir çözüm bulunamayan bir saç problemi var gitmediği cildiyeci kalmadı saç diplerinin acidigini söylüyor. Dökülmede var ama çok aşırı deil.Oglu sarıldığında bile acidigini söylüyor.Mantar için ilaç ve sampuanda kullandiiama ise yaramadı tam kan sayımı yaptırdı defalarca herşey normal ,kimyasal hiçbir uygulamada yapmıyor boya vs sizce bu neden olabilir bı tavsiyeniz var mii
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mantar ile alakasi yok. Trigeminal nevralji olabilir. Agri oldugunda, dayanabilecegi kadar sicak havlu tatbik edin. Birde; Novalgin tablet, gunde: 3x2 tablet alsin. |
|
![]() |
|
edaeser ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam, ben bir sey daha sormak istiyorum size , saç nezlesi ( trichodynia) diye bir hastalik var mi, kuzenim burda çok fazla cildiyeye gitti saç nezlesinden şüpheleniyor ama böyle bir hastalik yok diyor doktorlar. Bacaginda da nevralji(elektrik çarpmasi, biçak saplanmasi gibi kisa süreli bir aci) var. Sormak istediğimiz şu: saç diplerindeki acı saç nezlesi mi nevralji mi? Ne tedavi uygulayalim hem saçı hem bacaği için? Saygılar..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Trichodynia diye bir hastalik VAR!! AMA, "Sac nezlesi" gibi SALAKCA ve GERI ZEKALICA tercumesi YOK!! Bir kere; "-dynia" eki agrili durumu belirtir.. Pleurodynia (yan agrisi) gibi! Hangi geri zekali, o kit akli ve lisani ile bu tercumeyi yapti ise……………. Yanliz bu hastalikta, bariz SAC KAYBI vardir. Su "dokulme" olan alanin bir resmini gonderin.
|
|
![]() |
|
seydacanann ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydacanann
![]() |
|
![]() |
|
seydacanann ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydacanann
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı seydacanann
Merhaba hocam.Fotoğrafları attım.Saç diplerim çok acıyor.Bacağımda nevralji var,saçımda da nevralji olma ihtimali var mı?Ben hep Trichodynia olduğunu düşünüyordum kaç yıldır.Nasıl bir tedavi uygulamalıyım?Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Trichodynia. Butun sikayetleriniz, asiri stress, depresyon sonucu olan sikayetlerdir. Tedavi olarak: Propranolol( Inderal)10 mg ve Sertraline(Zoloft) kullanilir. Zoloft'un: 20,50 ve 100 mg liklari vardir. En dusuk dozdan baslanilir. Bir Norolog takibinde bu ilaclari kullanin.. Cildiyeciler anlamaz.. Sinirsel duzeniniz tekrar bozuldugunda, hastalik tekrarlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|