Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinüzit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 468
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit
    Gönderim Zamanı: 14 Şub 2020 Saat 22:53
Hocam merhaba.. arkadaşım adına yazıyorum size.. mesajını aynen iletiyorum..

32 yaşındayım.allerjik astım hastasıyım rutinde foster inhaler ve çok sıkıştıkça montelukast grubunu kullanıuorm arada da nasal steroıd spreyleri.polıp sinüzit ve devıasyon sebebiyle 2008 yılında ilk burun amelıyatımı oldum.uzunca zaman rahat ettım son 1 sene yine tek taraflı burun tıkanıklıgı basşagrıları senebıyle 2018 aralıkta ıkıncı amelıyatı oldum yani 1 sene doldu ama ben  normal zamanda iyiym fakat küçücük bir soğuk algınlıgında evimle işimle çocuklarımla ilgilenemeyecek kadar ŞİDDETLİ ÇOK ŞİDDETLİ BAŞAĞRIM oluyor.2 defadır ve aradan bir ay gecmesıne ragmen ancak prednol ampul ve suprax factıve gbı antıbıyotıkle bikaç günde kontrol altına alınabiliyor.Bu ağrılar beni çok ama çok bunalttı
Yardımınızı diliyorum🙏
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2020 Saat 02:35
1- "Steroid" demek, kortizon demektir.. Kortizonlu spreylerin uzun kullanimi sonucu, hem bagisiklik baskilanir, hem polipler olusur hemde HIC IYILESME OLMAZ!!!
Basiniza gelenlerin tamami sorumsuzca bu spreyleri kullanmaniz yuzunden.
Su anda, bu kortizonlu spreyleri HEMEN KESEMEZSINIZ... Bu kortizonlar, Bobrek ustu bezinde Kortizon imalatini baskiladigi icin, ani kesilmesi durumunda, kortizon eksikliginden, soka girersiniz.
Bu spreyleri oncelikle, tedrici alarak azaltarak kesin..
2- Montelucast, Astim ilacidir AMA; Astim Krizleri esnasinda KULLANILMAZ.. Astim Krizleri gectikten sonra, bu kriz aralarini acmak icin kullanilir.
Kullandiginiz ilaclarin icini iyi OKUYUN...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2020 Saat 02:36
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2020 Saat 12:13
Peki hovam ne önerirsiniz.. ağrılarw dayanamıyor...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2020 Saat 19:06
1- Azalatarak,o steroidli spreyleri kesecek…
2- Astim ilaclarini hemen kesecek..
baska caresi yok, seneler boyunca, bir "Fasit daireye" girmis!! Tamda Turk doktorlarinin istedigi durum olusmus..Her gittiginizde, size ameliyat diyecekler.
3- Sadece 5 gun
- Iliadin DAMLA, gunde:2x4 damla sirt ustu yatar durumda ger iki BURUN deliklerine damlatin ve her bir tarafa damlattiktan sonra, basini o tarafa cevirip, 1-2 dakika beklesin.
- Gunde:1, 2 defa Sicak su buhari uygulasin. Soguk havada disari cikarken yuzunu ortsun.
- Agri cok olursa, Novalgin tablet, gunde:3x2 tablet alabilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2020 Saat 20:38
Hocam arkadaşın mesajını tekrar direk iletiyorum

Hocam FOSTER ınhalere 2 yada 3 gunde bir mutlaka ihtiyaç duyuyorm hasta olduğumda ise hergün yoksa nefes alamıyorm bogazım ıslık çalıyor resmen, nasıl kesebilirim astım ilaçlarını🙄
Nazal steroıdlerı de gercekten cok nadir kullanıyorum hekim de hayatının bir parçası olacak hergun hergun kullanmalısın
Lokallerin çok sistemik etkisi yok dedi.Allerjik rinitim hat safhada gece kulak çöpleriyle dolaşıyorm kulagımdaki damağımdaki  kaşıntıya engel olamıyorm.çörekotu kapsüllerıne basladım evde akar sprey kullanıyorm ama 14 yaşımdan bu yana bu sıkıntılarla boğuşuyorum😔
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2020 Saat 04:13
Corek otu tamamen sehir efsanesidir.
Gunde:3x1 Bricanyl surup icin. Bu sayede, kortizonlu spreylere fazla ihtiyaci olmaz. Sp[reyler kesildikten sonra, Bricanyli azaltmasi kolay.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.