Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid-19 ve hatalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid-19 ve hatalar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
valhalla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı valhalla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid-19 ve hatalar
    Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 15:15
Degerli hocam yillardir sizden öğrendiklerimizi kafamizda toparladigimizda dunyada ve Türkiyede uygulanan tedaviler ve tartışmaları  izleyince  iş gelip  ateşi düşürmenin sakincalari, kortizonla bağışıklık baskılama  virüse karsi antibiyotik  gibi hata ve tartışma zincirlerinde boğulup kalıyoruz. Siz de zaten bolca bu konuda yazmis ve cevaplar vermışsiniz.sagolun Allah sağlık versin siz ve sizin gibi  insanlara 

Benim size sorum şudur; bu kargaşada  covid yakalanmak hafif ya da ağırher durumda  hastaneye Gitmek Tedavi Almak  Soru isareti yaratiyor
Turkiye de doktorlar bize  şu tedaviyi yapıcaz kabul edermisiniz Demiyor
Bu Durumda Hastamizi  Evde Dinlenerek Bol Sivi alarak  Atesin  Virusle savasmasini Beklesek  Izolasyon sağlasak  Daha Mantikli Gibi Duruyor Diyebilir Miyiz  
Ve Bu Tip Bir Yontemde Aklimiza SOLUNUM Sıkıntısı Olursa  Durumu Geliyor
Cocuklarimiz Icin Zamaninda Aldığımız eV Tipi Solunim Cihazlarindan Edinmek  Uçuk ya da Saçma Birsey Mi Olur Ya Da Solunumu  Kolaylaştırmak Ciçin  Kortizonsuz  Bir Tavsiyeniz Olur Mu .Kusura Bakmayin Bunu Ulkemizdeki Sağlık Ve Bilime Yaklaşıma Guvenmedigimden Düşünüp Soruyorum 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120907
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 19:16
1- Covid-19'un bir tedavisi yokki, hastaneye gidip NE ALACAKSINIZ? Hastanede yapilan; Serum takmak, Oksijen vermek. O da; basincli sistem (respirator)ile verilmesi gerekir.
2- Tabiiki evde oturun ve atesinizi yuksek tutun, zaten hastanelere ihtiyaciniz olmaz.
3- Ates dusurulurse, Kortizonlu spreyler kullanilirsa, tabiiki de hastanelik olursunuz.

Ev tipi solunum cihazlariniz ne ??Bilmiyorum.. Akcigerlere dogrudan basincli oksijen verebilmek icin, ayrica; "Entubasyon" gerekir.
Muhim olan bu duruma muhtac hale gelmeden iyilesmek.
Yukarı Dön
valhalla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı valhalla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 20:17
Teşekkürler  hocam sağlıklı gunler diliyorum
Yukarı Dön
valhalla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı valhalla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 20:21
BU ARADA EV TIPI SOLUNUM DERKEN SU LINKTEKI  BASIT  COCUKLARA ALDIKLARIMIZI KASTETTIM  HIC MI ISE YARAMAZ  OGRENMEK ISTEDIM SADECE
https://m.n11.com/solunum-cihazi-xiaomi-ekosistem-P386076334?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw4KD0BRBUEiwA7MFNTax7ZC-7EnpzPB3pC-ju_qN3KG30CkfFvyln9tgnVmJOS1dhik9NrBoCOXYQAvD_BwE
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120907
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2020 Saat 03:24
Bu hicbir ise yaramaz... Basincli hava vermeli!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.