Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşlenen kızım tahlil sonucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateşlenen kızım tahlil sonucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasasinben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasasinben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşlenen kızım tahlil sonucu
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2020 Saat 14:21
Hocam merhaba siZe kızımın tahlilini yollamak istiyorum. Bu ay evde olduğumuz halde Üçüncü bademciklerin şişmesi ve ateş durumu. Sabah yapılan tahlil sonucu şöyle; 
Lokosit: 12,340
Mpw:8,9 
Eozinofil:0,2
Crp: 47
Nötrofil: 9,22
Monosit: 1,1

Ne önerirsiniz hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2020 Saat 19:35
             WBC:17'nin ustu Antibiyotik gerekir. Sakin Turk doktorlarina inanmayin, onlar cocuklardaki WBC degerlerini bilmezler.
Viral bir hastalik (Grip) geciriyor, 4-5 gun atesi olabilir.
Bu konuyu iyi okuyun.
Yukarı Dön
Yasasinben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasasinben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2020 Saat 05:32

Hocam merhaba size en son 8 Nisan’da yazmışım, şimdi kızım yeniden ateşlendi 38 derece gerçi ama yine sabah saatlerinde sinyalleri vermişti, hapşuruk başlamıştı iki gündür ve bu 2 ayın içinde bilmem kaçıncı hastalığımız...

Kadir Hocam forumdaki soruları da okudum benim gibi aynı sorundan muzdarip anneler de var anladığım kadarıyla, gerçekten şunu merak ediyorum evden çıkmayan bir çocuk Mart ayından beri nasıl sürekli grip olabiliyor? Belki enfeksiyoz mononukleoz olmuştur diye düşünüyorum eski yazılarınızı okuduktan sonra. 

Şimdi geçenlerde ünlü bir bayanın 8 yaşındaki oğlu lenfomadan vefat etti. Kızım da çok ateşlendiği için ister istemez hastalıkla ilgili bilgileri okudum. Lenfoma özellikle enfeksiyoz mononukleoz olan çocuklarda daha sık rastlanıyormuş. Lenfoma ya da lösemi olduğunu nasıl anlayabiliriz? Kan tahlilinde çıkar mı? Ele gelen bir lenf bezi yok ama bu kadar ateşlenmesi beni çok endişelendiriyor. Çünkü bir buçuk aydır evdeyiz ve iki haftada bir ateş, hastalık durumumuz var. Ya da diğer bir ihtimal PFAPA olabilir mi kızımda? Kusura bakmayın inanın o kadar şu an endişeliyim ki gözüme uyku girmiyor...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2020 Saat 18:51
Enfeksiyoz Mononukleoz, sadece Afrika kitasinda Lenfoma (Burkitt Lenfomasi) yapar.
Sakin Turkce yazilan tibbi yazilara itibar etmeyin.
Sadece benim grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Ates+agiz kokusu+Dil pasi uclusunu cok iyi ogrenin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.