|
Folik asit yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Chanson ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2021 Saat 11:24 |
Kadir hocam merhaba,
Dün yapılan kan tetkiklerimde folik asit değerim 20 olarak çıktı. Kadın doğum doktorum ölçülemeyecek sınıra gelmiş, hamile olan sıkıntı olurdu dedi. Orada 20 yazıyor ama ölçülemeyecek sınır dendiğine göre sanırım değer 20'den yüksek. Bunun sebebi ne olabilir hocam? Bana bir zararı olur mu? Ben herhangi bir ek vitamin vs kullanmıyorum. İnternete baksam konuyu yine kansere getiriyor. Fazlalığında kanser gelişimi olur diyor. Aydınlatabilirseniz çok memnun olurum hocam. Çok teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Suda eriyen vitamin sinifindandir. Hic bir zarari olmaz, fazlasi idrar ile atilir.
Hamilelikte Folik asit almak, cahillik dir. Folik asit, hamile kalmadan ONCE alinmasi gereken bir vitamindir. Zira, omurgada, Folik asit eksikligine bagli harabiyet, hamileligin ilk haftalarinda olusur. "20" NE???? Elma mi, armut mu?? Birimini yazin. Serumda bakildi ise: Yenidoganda : 7.0-32ng/m Sonrasi : 1.8-9ng/mL Tam kanda (Eritrositlerde) bakildi ise: 150-450ng/mL degerlerindedir. Turkiye'de laboratuvarlara hic guven olmaz, yanlis bakilmis bile olabilir, isterseniz; baska bir laboratuvarda yeniden olcturun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2021 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
Chanson ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam birime ng/ml yazmislar
Referans araligi 3.1 - 17,5 Benim degerim ise 20.00 Cok tesekkurler |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 38 yasindayim gebe degilim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bosverin, takmayin kafaniza.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|