|
bebek gazi hakkinda |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mar 2021 Saat 10:40 |
hocam merhaba, arkadasimin 20 gunluk erkek bebegi var. gece cok aglayinca acile gitmisler, doktor gazini cikarip cikarmadiklarini sormus, onlar da o gune kadar hic cikarmadiklarini soylemisler. doktor bastan beri cikarmadiginiz gazlar birikmis demis, metsil yada sab simplex kullanin diyip eve gondermis. ben ilaclari kullanmamalarini soyledim ama aklima takilan birsey var hocam. benim de 2,5 aylik ikiz erkek bebeklerim var, onlar da cok gazlilar. bazen beslenme sonrasi uyuyakaldiklarinda gazlarini cikarmiyorum cunku aninda uyaniyorlar tekrar uyutamiyorum.ama uykularinda cikardiklari tuhaf sesler, kivranmalar, irkilmeler, ciglikla uyanma olarak geri donuyor bize o gaz. ve uyaninca eninde sonunda cikiyor o gaz. yaniliyor muyum acaba, gaz mesela bebegi hic yataktan kaldirmadigimizi dusunursek kac gun kalir hocam bagirsaklarda? kaldirdigimiz anda hareketlendirdigimiz anda cikmaz mi hemen?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"... doktor bastan beri cikarmadiginiz gazlar birikmis demis..."
Bir doktor; ancak bu kadar cahil ve SALAK olabilir.. Biriken bir sey yok! 1- Ilk 20 gun "gaz" olmaz.. 20. gun aksami gaz baslar.. 2- Gazin sebebi "HAREKETSIZLIKTIR"..... Ayni gaz tablosu, ameliyat olduktan sonra yurutulmeyen koca koca insanlarda da olur. Bu sebeple, eskiden besik veya salincak gibi bebege hareket saglayan araclar kullanilirdi. 4. aydan sonra, bebek donmeye basladiktan sonra gaz gececek.. 3- Butun bu sikintilara, bu kadar basit bir olayin buyuk problem olmasinin sebebi; " Kucaga almayin, alisir." diyen geri-zekali doktor ve yaslilardir. Kucaga alacaksiniz ve yuruyeceksiniz... ASLA bu geri-zekalilara inanmayacaksiniz. EGER: "Yeni dogan ozellikleri" makalemi ve gaz ile yazili cevaplari okumus olsa idiniz, bu adi tuzaklara dusmezdiniz. Yazilarimi OKUYUN... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Mar 2021 Saat 18:15 |
|
![]() |
|
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam peki kolik neden oluyor, gecenlerde bir cocuk doktorunun videosuna denk geldim, kolik bebek yoktur, bebegiyle bag kuramayan, hatali bakim veren aile vardir diyordu,dogru mu? birebir sahidim, ablamin kizi ilk 3 ay boyunca yataktan kalkmadan buyudu, ne boyle yirtinircasina aglardi ne gazi vardi ne hırçınlığı,dediginiz gibi kucagina almazdi ablam, yanina yatar emzirir uyuturdu sonra 3 saat yanina ugramazdi. bense hem kizimda hem simdi iki oglumda resmen kabusa uyandim.kollarim belim bacaklarim tutmuyor artik. ama bunlari da susturamiyorum bir turlu, ikisi de mosmor olup nefessiz kaliyor artik aglarken..alirlarsa cogu krizde mamayla sakinlestiriyorum ki onu da 20 dk. kadar suruyor icmeleri, sonra sansliysam yorgunluktan bayilip uyuyakaliyorlar 1 saat kadar, yoksa sil bastan hep ayni kabus.. gazlarini cikariyorum belki 10kere ustuste pırt pırt yapiyorlar, masaj yapmaya ugrasiyorum izin verirlerse, beyaz gurultu, ninni.. hicbirinde rahatlayip susmak yada sakinlesmek yok bizde... banyo yaptirmak, bez, kiyafet degistirmek hep ayri bir kriz sebebi.. bunlarin sebebi hep gaz mi, her gun gunde 24 saat surer mi hocam gaz sancisi? neden hicbir tavsiye ise yaramiyor bizde? ben cok sakin bir bebekmisim, esim de oyle. ac degiller, altlari temiz, ortalama her bebegin rahat ve guvende hissedecegi bir aile icindeler bence, ama neden bebeklerimiz hep bu kadar hırçın? mirildanma mizildanma yok hep en ust tondan bagira cagira aglama... gercekten yanlis bir bakim veriyor olabilir miyim ben? bir kez daha atlatmayi bekledigim hayatimdaki en zor ikinci donem bu gecirdigim. uykuya dalarkenki gulumseme refleksleriyle avutuyorum kendimi, 6 ay dolsun da bitsin diye geri sayimdayim 112 gun kalmis bugun.. ve artik sakinlestirici kullanmayi dusunuyorum hocam, dayanilir gibi degil cunku..yardima gelen aç bu bebekler diyip mama veriyor, yine susturamayinca da isin zor, bir bakici tut sen diyip kacip gidiyor..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gaz sancisini yapan gaz; emerken yutulan havadir...
Bebek agzi, memeye tam bir uyum saglarsa, hava yutmaz ve gaz olmaz... Yazilarimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|