|
2 aylık bebekte ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
duyru ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Haz 2021 Saat 02:10 |
Merhabalar hocam.2nisanda 36+6da 2800 kg 49cm bir kız çocuğu dünyaya getirdim.şuan 2ayı geçtik size sormak istediğim sorular var cevaplarsanız sevinirim.
1 )kızım ilk ay ve ikinci ay 600er gr aldı şuan 4kilo sağlık ocağından mama başlamamı söylediler fakat sütüm çok fazla hatta fışkırıyor bebeğim yutmakta güçlük çekiyor birini emzirirken diğer göğsümden süt akıyor atletim kıyafetim sırılsıklam oluyor.ayrıca bebeğimde emmeyi seven bir bebek her istedikçe emziriyorum ama neden bu kadar az kilo alımı.sağlık ocağındakileri sütümün çok olduğuna inandıramadım 2) kızımın 6 gün önce 2ay aşıları yapıldı ama dün gece kızımda ateş başladı 38 ve 38.5 derece arasında gidip geliyor 24 saat oldu ilaç vermedim. emziriyorum ve soydum sadece bezle bıraktım bir kerede ılık duş aldırdım.öksürğk yok burun akıntısı hapşırık yok sadece birkaç gündür idrarı ve kakası farklı kokuyor gibi geliyordu acaba idrar yolu enfeksiyonu belirtisimi bu koku. 3) ne yapayım bekleyeyimmi yada doktora hangi durumda götüreyim çünkü henüz çok küçük bir hata yapmaktan korkuyorum
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119025 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- SAKIN o sahtekarlara kanıp da mama başlamayın!!!
O "geri-zekalılara" söyleyin, sizin bebek 3.5 kilo doğmadı!! Allahın geri zekalıları! Tabi, niyet başka, mama firmasının avantası çok mühim! 2- Aşılar bazen ateş yapabiliyorlar. Hiç önemlıi değildir. Bu yaşta İYE olmaz.. İstisnası, gereksiz yere verilen Antibiyotik kullanımı ile vajen ağzındaki koruyucu bakteriler yok edildiğinde, işte o zaman başınız belalara girer. 3- Acele etmeyin. 2-3 gün geçsin. Doktorlara gittiğinizde, abuk-subuk bir şeyler söylerler ise, muhakkak haberim olsun.
|
|
![]() |
|
duyru ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
11.06.2021 14:17:00 TAM KAN (HEMOGRAM) -NE#3.7310e3/micL 2.1 - 6.1 -RDW15.9% 12 - 15 -LY%42.6% 16 - 44 -MO#1.4010e3/micL 0 - 0.9 -BA%0.4% 0 - 2,5 -MCV91.8fL 76 - 100 -WBC9.1310e3/micL 3.8 - 8,6 -MO%15.3% 0 - 12 -RBC3.6510e6/micL 4.1 - 6.0 -MPV9.9fL 7 - 9 -NE%40.910e3/micL 41 - 77 -MCHC33.1g/dl 28 - 34 -EO#0.07K/uL 0 - 0,5 -BA#0.04K/uL 0 - 0,6 -MCH30.4pg 24 - 31 -LY#3.8910e3/micL 1.3 - 3.5 -PLT42810e3/micL 140 - 360 -EO%0.8% 0.9 - 7 -HGB11.1g/dL 11.1 - 17,1 -HCT33.5% 33 - 57
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Hocam kan tahlili yaptırdık bir değerlendirebilir misiniz.bu arada ateşi 39 hala ilaç vermiyorum bekliyorum ne yapmamı önerirsiniz
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119025 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
MONO%'si çok yüksek.... Enfeksiyöz Mononükleoz geçiriyor. Viral bir hastalık olup, 1 hafta ATEŞ yapar.
Hiçbir zararı yoktur..Bazı ahmak Türk doktorları, "Lenfoma" yaptığını söylerler, böyle ahmaklara rastlarsanız, bu özelliğin SADECE, Afrika kıtasında olduğunu söyleyin. 1- Ateşi 1 hafta kadar sürecek, rahat olduğu sürece ateş düşürmeyin. 2- Nadiren bu hastalık sonuna doğru, hayal görmeler olur, "Alice ın Wanderland Sendromu" makalemi ilk sayfadakı yazarlar kısmında, makale listemden bulup okuyun. 3 Ateşli Hastalıklar tablosunu da, sabit Forumda ılk sıradan bulup inceleyin. |
|
![]() |
|
Çok sağolun hocam yazılarınızı okudum ve nettede bu hastalığı araştırdım bademciklerde şişer falan yazılmış böyle bir durum varmı. Varsa nasıl anlarız ne yapmamız gerekir.
Ayrıca bebek ve çocuklarda çok kolay atlatılır yazıyor benim bebeğim 2 aylık neden bu kadar ağır geçiriyorki Nette döküntüler de olur yazıyor böyle birşeyde olacakmı acaba.hastalığın seyrini merak ediyorum da Çok rahatsız olursa ateş düşürücü kullanabileceğimi söylemişsiniz 4 kiloya günde 4 defa 1.25 mililitre calpol verilecek diyr hesapladım sizin verdiğiniz tablodan doğru mudur
Düzenleyen duyru - 12 Haz 2021 Saat 00:18 |
|
dudududu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Calpol, günde:2x yarım ölçek (2.5ml) verin. Onu da ancak bebek çok rahatsız olursa verin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|