|
Dikkat eksikliği ilacı Medikinet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alaaddin ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 150 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şub 2022 Saat 09:00 |
Hocam yeğenim için soruyorum 9 yaşında kendisi, geçenlerde dikkat eksikliği içşn doktora gittiler bazı tahliller yapılmış medikinet diye bir ilaç vermiş bunu içip ders çalışınca dikkatini toplayıp öğrenecekmiş. İlaç deyince ben biraz irkiliyorum, bu ilaç çocuğu uyuşturuyo anladığım kadarıyla tedirgin oldum ha ben ilacı çocuğa içirme desem kardeşim gene içirir o ayrı mesele, onun doktorlara karşı aşırı güveni var nedense ama ben gene de söylemedim keşke hocama sorsaydım demeyeyim diye size sormak istedim hocam. Çocuğun ilerki zamanlarında sıkıntıya sebep olacak bir ilaç mı bu? Bu ara okullarda ders çalışmaya dikkatini veremeyen çocuklara hep bu ilaç veriliyormuş… sizin değerli düşünceniz benim için çok önemli , teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118774 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eskiden; Nootropil verirlerdi, hicbir etkisi olmdigi gorulunce, ADHD (dikkat eksikligi, Hiperaktivite Hastaligi)
ilaci olan; Ritalin verdiler, olmadi, ayni ilaci Koncerta diye verdiler, gene olmadi simdi gene AYNI icerigi olan Medikinet'i vermeye baslamislar. Medikinet'in tek farki, gec emilimi ve vucutta daha uzun sure kalmasidir. Yoksa, bu 3 ilacin da icerigi aynidir. Medikinet'in, bu ozelligi ile diger ilaclardan biraz daha etkili oldugu gozlenmistir. ADHD'da etkili olmasi, bu gibi cocuklarda da etkili olacagi anlamina gelmez. Bir kac ay deneyin,(belki etkili olabilir),VE en muhimi, ogretmeni ile gorusup, ilacdan sonra duzelme olup olmadigina ve aldigi notlara dikkat edin. fayda gorurse devam edersiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|