|
Ağız içi ve boğazda kaşıntı yara ve horlama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 May 2022 Saat 06:09 |
Merhaba Kadir bey Oğlum 4.5 yaşında 116 cm 19 kg.. Geçen salı tek tarafta başlayan ağız içinde yanak iç kısmının kaşıntısından şikayet etti görünürde bişey olmayınca dikkate almadım ısırmıştır falan diye.. Tabi geçmedi hep kaşımaya çalıştı ağlayıp durdu bi gün sonrada akşamına ateşlendi.. İki yanak içi de ağzını açıp baktığımda renksiz şişlik vardı üzerinde de aft gibi yaralar farkettim acı da eşlik etmeye başlamıştı kaşıntıya.. Karın ağrısı da oldu ilk gece huzursuz olunca dolven verdim rahat etti biraz 3 gün ateşlendi ama rahatsız edici derecede olmadı gitti geldi ateşi kendi kendine... Sadece ağzındaki yaralar çok rahatsız ediyodu onun için maillerden öğrendiğim dentinox ve pyraldin kullandık rahatladı biraz.. O yaraları geçmeye yakın boğazının kaşındığını söyledi küçük dilinin oralar şişmiş gibiydi beyazlık ve kızarıklık vardı biraz bide üst da ağa doğru kırmızı noktalar vardı sadece ateş olmayınca önemsemedim.. Ama 3-4 gecedir çok fazla horluyor nefes almakta aşırı güçlük çekiyor ağızdan da burundan da.. Nefes kesilmeleri yaşıyor dün gece ve özellikle bu gece sürekli nefesi almayı unutup bi anda garip seslerle horlayarak sıçrıyo sonra yine hiç nefes alamadan yeniden tıkanıyor çok sık peşpeşe yaşandı bu bu gece, pozisyon değiştirdim cold mix damlattım yastığa, burnuna illadin damlattım belki açar diye ama hiçbirinin faydası olmadı.. Çok yüksek sesli horluyor, Uykuda bir türlü nefes alamadı sürekli ağlayarak uyanıyor her soluksuz kalışında,. Belki 100 defa kalmıştır soluksuz.. Tüm gece başında bekledim.. Hala aynı uyandırdığımda normal nefes alıyor yatınca uykuya geçer geçmez durum aynı maalesef.. Belirtilerimiz: 3-4 gün hafif ateş, zaman zaman karın ağrısı, iştahsızlık, kaşıntı ve acılı ağız yaraları,uykuda aşırı horlama nefes tıkanması.. 1 - hocam bu uykudaki horlama ve nefes sorunu, iboğaz kısmında hatta bizim de göremediğimiz yerlerde ağız içinde olduğu gibi yaralar şişlik oluştu ondan mı kaynaklanıyor, ne yapmalıyız? 2 - ateş rahatsız edici ve çok da uzun sürmeyince aklıma gelmemişti bu gece araştırırken denkgeldim STREP olabilir mi gidip test yaptırayım mı hocam? 3 - strep se boğaz ağrısı dışında bu denli uyku bozukluğu horlama nefes problemi yapar mı yoksa başka bir rahatsızlık mı bu, veya uyku apnesi başlıyor bu hastalığa mı denkgeldi? NOT: Gün içinde genel hali iyi burundan normal nefes alıyor sadece arada boğazının acıdığını söylüyor.. |
|
![]() |
|
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir bey, sabah da devam etti durum çocuk hiç rahatça nefes alıp uyuyamadı horlama ve nefes tıkanıklığından uyanınca da boğaz ağrısı ile ağladı.. Bizde devlet hastanesine gittik muayene etti boğazına baktı strep olmuş dedi bademcikler birbirine değmiş nerdeyse dedi.. Ateş yeniden çıkabilir endişe etmeyin dedi ve şu ilaçları yazdı..
-Amoklavin Bid (12 saatte 1) -Parol plus 250mg/5ml (günde 4 tok) -Eksofed 30mg/5ml (günde 3 tok) Eczacı eksofed in 12 yaşında küçüklere bakanlık tarafından verilmediğini dr yazdığı için verdiklerini söyledi, prospektüsnde de 6 yaşından küçüklerde kullanılmaz yazıyor ne yapalım hocam? Hangi ilaçlar uygun hangisi ile devam edelim.. Düzenleyen Sevday - 17 May 2022 Saat 11:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam bir sarlatan. Sakin verdigi ilaclari kullanmayin.
Son 1 aydan beri simdi de bu "Strep" (Eskiden 'Beta' derlerdi) sahtekarligi var. Sakin inanmayin. Bugun den geriye giderek, cevaplarimi okuyun. Bir daha da boyle sahtekarlara gitmeyin. Eksofed, eskiden beri sahtekar doktorlarin bas ilacidir. Hastaligi goguse indirir ve hiriltilara sebep olur. "Sahtekarligin 1. Safha" ilacidir. "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi mutlaka okuyun. NOT: Eksofed'i Saglik Bakanligi yasakalmis ha!! Kedi olai bir fare yakaladilar , nasil oldu ise!! Eczaci'da ayru bir sahtekar!! Eksofed kullanilinca arkasindan nasil yagli-balli ilaclar yazilacagini bildigi icin, yasaga ragmen vermeye cok hevesli!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 May 2022 Saat 18:12 |
|
![]() |
|
Ah işte hocam mecburen böyle durumlarda kime denkgelirse randevu alıp gidiyoruz hangi dr a denkgelirse yada acile. Ama tabiiki ilaçları sizden bilgi almadan kullanım yapmıyoruz, iyi ki varsınız..
Evet bakanlık yasaklamış ama dr lar hala yazıyor küçük çocuklara bile çok enteresan.. Sahtekarlık yazılarınızı okumuştum yeniden okuyacağım hepsini.. O zaman bizim hastalığımız "strep" değil test de istememişti Dr.. Geriye doğru okuduğumda strep ise antibiyotik öneriyorsunuz değilse normal cold mix, ballaı Limon devam edeceğiz o zaman.? Hamileyim geceden uykusuzluğum çok zorladı okudum geriye dopru daha da okuyacağım.. Ama tek sorum gece nefessiz kalma durumu da bu hastalıkla ilintili olarak geçici midir o durumu engelleyecek ne yapabilirim nefes alamıyor çok tıkanıyor gündüz uyuyakaldı yine aynıydı.. Kaç gün böyle uyku sorunu olacak. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Meslek hayatim boyunca, hicbir hastamda; "gece nefessiz kalma" diye bir durum olmadi!!
Burundan nefes alamazsa, agizdan nefes alir. ColdMix, Sicak buhar ve Serum Fiz'e devam edin.
|
|
![]() |
|
Tamamdır çok teşekkür ederim hocam, şimdiden iyi yolculuklar dilerim.. Umarım buraya geldiğinizde imza günü etkinliği olur da tanışma ve bizzat teşekkür etme fırsatımız olur.. 🙏 İyi akşamlar...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|