|
Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haz 2022 Saat 13:54 |
Hocam iyi günler
Sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın forum da ki yazıları da okuyorum ama kafama bir şey takıldı Oğlum 21 temmuz 2018 li 104 cm 20 kilo Dün sabah 39.1 ateşle uyandı mudale etmedim Bir kaç saat sonra ateşten sayılamayacak basladi çok halsizdi bacaklarının ağrıdığı acıdığını üzerine basamadigini sürekli uyukluyordu mecburen dolven vermek zorunda kaldım çünkü calpol etki etmiyor Ateş dusurucuyle birlikte ateşi düşmedi aksine daha çok arttı Vücudu elleri morarır gibi olunca hemen acile götürdüm Kan testi yapıldı enfeksiyon olduğunu ciddi olduğunu söyledi doktor Boğazlarınin çok kotu olduğunu söyledi Agumentin 400 mg+57 mg/5 ml ve ibufen verdi Ibufeni almadim Antiyotik dün akşam kullanmaya başladım sabahta aynı şekilde kullandım Gece ateşi düşmüştü sabahta yoktu ama şuan çok yükselmeye başladı Sorum şu hocam 1. Antiyotikten sonra ateş düşmesi gerekmiyor muydu 2. Boğaz enfeksiyonun da ateş kaç gün sürer 3. Agumentin etki etmeyen bir antibiyotik mi 4. Ağzında koku vardı ama dil de pas göremedim hocam ya da ben anlayamadım ateş çok yüksek tekrar başka doktora goturmeme gerek var mı 5.Bogaz enfeksiyonun da antibiyotikten sonra ateş düşer diye okumuştum ama neden böle oldu anlamadım 6. Çok çaresizim hocam nolur yardımcı olun kan tahlili de bakar mısınız çok mu ciddi durumu 7. Daha önce doktor bu durum olduğunda hem ağızdan hem koldan antibiyotik vermişti ben de antiyotigi gerekmediği sürece kullanan biri de değilim 😔
Düzenleyen DemetRüzgar - 05 Haz 2022 Saat 13:56 |
|
![]() |
|
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşhisin doğru olduğundan eminmisiniz???
1- Bu yaş (4 yaş) için WBC değerleri: 5.5-15.5 dur. Eğer, WBC:15.5 dan düşük ise, kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor demektir. Türkiye'de doktor ve Laboratuvarlar genellikle ÇETE halinde çalışırlar. Laboratuvarların çoğu, WBc değerinin yanına "Erişkin Referans Aralarını" 4.5-11.0 yazıyorlar. 2- Antibiyotik gereken durumda; Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabaksı olur, pembe renk görülmez. Gelelim sizin sorularınıza: 1- Gerekir DE!!! Gripal enfeksiyon ise, ne verirseniz verin, ateş düşmez. NOT: Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler. 2- Gripal enfeksiyonlarda, 2-5 gün, virusun cinsine göre ateş görülür. Bakteriel olanlarda, tedavi görüp-görmediğine göre değişir. 3- Augmentin gayet iyi etki ederde.. Doktor yanlış teşhis koymuş ve Gripli hastaya Augmentin yazdı ise, tabiiki de etki etmez. 4- WBC değerine bakın.. 15.5 dan yüksek ise, tekrar gösterin. 5- WBC baya yüksek, Farklı bir Antibiyotik gerekebilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Haz 2022 Saat 14:10 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dili iyice dışarda iken çekilmiş bir boğaz resmi gönderin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam bisi daha sormak istiyorum neden tek taraflı bademcik şiş olur diğer taraf hiç şişlik yok ama orası da iltihaplı bu normal mi hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik gerekmiyor.
TEK taraflı bademcik tutulumu, Enfeksiyöz Mononükleoz hastalığının özelliğidir. Kan Sayımında; MONO değeri artmıştır. Ayrıca, Mono Test:(+) olur. 1 hafta ateş yapar, antibiyotiklere cevap vermez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|