Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D3 ve k2
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D3 ve k2

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Simarabel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Simarabel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D3 ve k2
    Gönderim Zamanı: 26 Tem 2022 Saat 07:55
Merhaba Hocam,

Simdi de d vitaminini k2 ile almazsanız bir işe yaramaz diyorlar. Var mı bir doğruluğu, sevgili Hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2022 Saat 09:47
Derler.. Derler ki, son derecede ucuz bir ilacı sizlere daha pahalıya satabilsinler. 
K vitamini, barsaklarda bakteriler tarafından yapılan ve Uzun süreli antibiyotiklerle barsak bakterileri yok
edilmemiş sağlam kimselerde ASLA eksikliği olmayan bir vitamindir. 
Sakın bu adi tuzaklara düşmeyin. 
Ne yani!!! Güneşe çıkınca da K vitamini alınacak mı imiş?? Sadece daha pahalı bir ürün satabilmenin adi bir 
tezgahı! 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Simarabel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2022 Saat 07:39
 Peki Hocam, biz şu an edremitteyiz. Günün hangi saatı d vitamini için daha uygun sizce?
Sevgiler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2022 Saat 08:33
İlaç olarak D vitamini hangi saatte alınmalı diye soruyorsanız, öyle bir şey yok.
Eğer, hangi saatte güneşe çıkılmalı diye soruyorsanız, her satte çıkılabilir.
Deniz kenerlarına gittiğinizde bir bakın bakalım bu lafları "KİM TAKIYOR Kİ"??? 
Sadece, güneş altında kalmanın sınırı olmalı. Hele ilk günler şemsiye alından çıkmayın, yansıyan ışınlarla
 da biraz cilt esmerleşsin, ondan sonra kontrollü şekilde güneş altında kalınabilir. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Simarabel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2022 Saat 09:44
Tesekkür ederim, Hocam.
Forumu eskiye doğru okuyorum hocam, dediğiniz gibi ilk günler şemsiye altında durduk.  Bugday tenli olduğumuz için oğlum ile ben hemen koyulaştık. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama güneş yağı kullanmıyorum, sapka da takmıyoruz. Simdi siz esmerleştikten sonra "kontrolü şekilde güneş altında kalınır" deyince, yanlış mı yapıyorum diye düşündüm. Ben gene şemsiye altındayım ama oğlan deniz kenarında oyunda.

Sevgiler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2022 Saat 10:12
Yanlışınız yok. Verdiğim cevaplar başkaları tarafından da okunduğu için biraz emniyetli cevap veriyorum. 
Biraz da "deneme-yanılma" ile siz bu "emniyetli" süreleri bulacaksınız. 
Bu dönemden sonra da güneş yağı gerekmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ağu 2022 Saat 10:13
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Simarabel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2022 Saat 23:52
Çok tesekkür ederim, Hocam.

Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.