|
Alerjik astım/çocukluk çağı astimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 105384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şub 2023 Saat 19:20 |
Boyle bir "intikam alma" donemini gecireceksiniz. Bunun kacisi YOK!
"doktorlar cigerlerde bakgam var diyor." Derler! eskiden her oksurene; Astim derlerdi, simdi boyle salak salak ifadeler kullaniyorlar! Maksat; Grip tehis etmemek ve bir cuval ilac vererek, devamli hasta olmanizi saglamaktir. Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. Turk doktor (geri-zekaliligi ile) oksurugu keserseniz, hastalik akcigerlere iner. (Sahtekarligin 3 Safhasi yazimi okuyun) Simdilerde, dillerini bir yerlerine soktuktan sonra, Astim diyemiyorlar, Allerji diyorlar! Bir kere, Ekim-Mart aylari arasinda, hangi bitki cicek aciyorda, "Polen allerjisi" oluyor?? Salaklik buradan basliyor! Bu yuzden, simdilerde, " Yok Akarmis, yok ev tozu imis" gibi sahtekarliklarla halki kandirmaya calisiyorlar. Bir aralar bu "Akar yalanciligi" o kadar yaygindi ki, koskoca Arcelik fabrikasi bu sahtekarlara kanip, "Mite buster" diye Elektrikli supurge imal etmisti!!! NE OLDU?? Nerede simdi o supurgeler? Simdilerde, "Allerjen olmayan carsaf, allerjen olmayan yastik" modasi var! Her topal esegin bir kor alicisi vardir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2023 Saat 19:22 |
|
![]() |
|
Ilkbahar91 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam. Öksürükle ilgili cpk soru soruluyor ve cevabiniz değişmiyor. Ancak bizim gibi ilk baslarda doktorlara güvenip cigneme tabletlerini, havalari kullanan aileler icin kolaylastirici bir öneriniz var mıdır. Ilaclari biraktik ama vücut intikam alir gibi cok şiddetli reaksiyon gösteriyor sanki.
En son Atesle birlikte antibiyotik kullanmamiza rağmen düzelmeyen bir hal mevcut.(Wbc 16.7'ydi) atesi düşmüstu yine hafif ates yukselmeye basladi.bir yildir ilk kez antibiyotik kullandik.Hiriltisi hic bitmiyor.doktorlar cigerlerde bakgam var diyor. Korkuyorum. Bu durum normal mi Sabah uyandiginda ise bir saat boyunca tüm cigerden öksürüyor sanki. Bal veriyorum, buhar yapiyorum hic bisey fayda etmiyor. Ben bu kadar oksurdugumde tum karnimin ici acirdi. Cocuklar nasil atlatiyor. Evet öksürük savunma mekanizmasi ancak bizim gibi surekli alerji ilaclarina, astim ilaclari reçete edilmis ailelerin cocuklari hastaligin dogal seyri surekli kesintiye ugratilmis cocuklar cok daha fazla hirpalaniyor sanki. Ne yapacagimi bilmiyorum. Hangi doktora gitsem cocugunuz alerjik diyor. En son kbb ye gittik. O bile burnunun icine bakip alerjik dedi neye gore dedi anlamiyorum. O bile cigneme tableti deloday surup falan verdi. Gercekten alerjik bir cocuksa da sabretmemiz mi gerekir hocam. Tam olarak nasil anlayacagiz. Cilt testinde polen ve toz cikti. Degerli vaktinizi aldigim icin simdiden özür diliyorum. Kimseye artik guvenememenin vermis oldugu huzursuzluk ile sizleri uzun mesajlarla rahatsiz ediyorum.
Düzenleyen Ilkbahar91 - 01 Şub 2023 Saat 19:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 105384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu kadarlik sikintiya Bricanyl bile gerekmez.
Idare edebiliyorsa, vermemeniz daha hayirlidir. Evet, bilhassa Kortizon'un etkisinin tamamen gecmesi gerekir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2023 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
Ilkbahar91 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2022 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Hocam ekimden beri kesilmeyen öksürüge son bir haftada grip eklenince öksürügun şiddeti cok artti . Öksürükle ilgili tum sorulari okuyup mudehale etmeme adina kendimi motive etmeye çalissam da cocukta bir farklilik var gibi. Uyurken Cigerleri cok sıkışmış, nefes alirken zor aliyor gibi. "Hiiii" seklinde nefes aliyor nefesi yetmezmişcesine..oksurerek cigerini acmaya calisiyor gibi ama sirtindan ötme gibi, hirilti, hisilti gibi artik nasil adlandiriliyorsa ses geliyor. Atesi iki gun once dustu su an biraz hizli solunum yapiyor. Uyurken dakikada 30.Cabucak nefes alip daha uzun surede nefesini veriyor uyurken.Ben de diger uyele verdiginiz cevaplardan esinlenerek bricanyl 2.5 ml verdim (6 yas). Bir saat kadar sonra nefesini tekrar dinledim alis veris sureleri daha birbirine yakin normal gibiydi.
*Bu durum bricanyl'in cocugun durumu icin dogru ilac oldugunu mi gösterir? Ancak bricanyl de virusleri cigere indirir mi diye korktum.ventolin etkisi yapar mi?* Hirilti hastalik sonlanirken ortaya cikar demissiniz ancak bizde hastalikla beraber ortaya cikiyor artik. Hatta neredeyse ekimden beri var ara ara kayboluyor. Her nezlesinde hemen basliyor.Onceden kullandigimiz kortizonlu ilaclar,havalar , alerji ilaclari yüzündendir belki. Düzenleyen Ilkbahar91 - 28 Oca 2023 Saat 00:17 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Hocam sagolun iyi ki varsiniz. Iyi ki sizi kesfettim.
Yoksa bu vicdansizlarin eline kaldik.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turk doktorlari artik, bir tek aptallarin Tip fakultelerini tercih etmeleri yuzunden, sebep-sonuc iliskisini bile
kurmaktan acizdirlar. Yuz yapisi (soya cekim olarak) zaten dar olanlarda geniz eti daha problemli olur. Yuz yapisi geniz etinin daha problemli olmasina sebep olur. Geniz eti, yuz yaoisina NASIL etkili olsun? Etkili olsa, bu yastaki HER cocukta geniz eti oldugu icin, HER cocukta yuz yapisi degisik olurdu! Boyle aptallara kanmayin. Bunlar sahtekar! Sizleri korkutup, ameliyata razi olmaniz icin uyduruyorlar! Iliadin sprey KULLANMIYORUZ!! Iliadin damla kullaniyoruz. Damla bulamazsaniz, spreyi, damlalikli baska bir siseye bosaltin. VE MUTLAKA, sirt ustu yatar durumda kullanin, damlalari yaptiktan sonra da 1-2 dakika o pozisyonda bekletin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ilkbahar91
Hocam cok haklısınız. Tesekkur ederim kiymetli vaktiniz icin. Gelisim geriligi degil de yüz yapisinin değişmesinden bahsetti. Yanaklari asagi sarkmis yuz yapısı degismis gibi biseyler dedi.O yuzden sormak istedim. Cok haklisiniz tekrqr tekrqr soruyoruz.anne olarak Sanki her cocugun hastaligi digerinden farkli saniyorum. Bize bu imkani sundugunuz icin size nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum. Sagolun
Hocam son olarak .bir de sizi kesfetmeden önce cocuk nezle oldugunda burnunu sinus rins ile yikardim hala ödemli olup acilmadigi icin de iliadin sprey sikardim. Bunu 3-4 gun yapardim cocuk sabaha kadar rahat uyurdu ancak su an iliadin fayda etmiyor gibi. Bu yaptigim islemden dolayı ben zarar mi verdim acaba.:( Zarar verdiysem simdi nasil geri çevirebilirim. Teşekkürler simdiden Düzenleyen Ilkbahar91 - 25 Oca 2023 Saat 03:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yazilarimi okusa idiniz bana bu kadar vakit harcatmazdiniz.
1- Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 18:54 - IP: 70.176.41.19 IP Bilgiler Pardon???? Onu hangi SALAK soylemis? Geniz eti alinmayan milyonlarca cocuk var, hangisinde "gelisim geriligi' olmus? Ayrica da, geniz eti olusmasi, dogal bir bagisiklik sonucunda olur. Geniz eti ve Bademcikler birer Lenf bezidir. Bunlar bogazda bulunan; Waldeyer halkasindaki Lenf bezlerinden sadece ucudur. Cocuklarda, kendi antikorlari olusana kadar Lenfatik sistem vucudu korur. VE BU SALAKLAR, sirf para icin bu lenf bezlerini alirlar! Ilk sayfadaki, Yazarlar kisminda; Bagisiklik ile ilgili makaleleri okuyun. Sakin boyle dolandiricilara itibar etmeyin. 2- Oyle bir sey yoktur. Geniz eti, orta hatta, yumusak damagin ustundedir. Oztaki borulari ise; bogazin iki yaninda, arkadadirlar. Bunlar tamamen sahtekar KBB doktorlarinin halki korkutup, ameliyata razi olmalari icin uydurulmustur! Geniz eti, bir Lenf bezidir. Bu yastaki HER cocukta henuz bagisiklik (antikorlar) gelismemis oldugu icin, hastaliklarla Lenfatik sistem mucade eder ve BU lenf bezleri Antikorlari uretirler. Bunlarin alinmalari sadece KBB doktorlarina yarar saglar! Zamanla antikorlar olusunca, Lenfatik sisteme daha az is duser ve bezeler kuculurler. 3- Meslek hayatim boyunca, hicbir hastama tup taktirmadim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Oca 2023 Saat 03:15 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|