|
Kansızlık var denilebilir mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ara 2022 Saat 15:39 |
Kadir Bey
Oğlum 18 aylık. Daha önce 1 yaşına grip geçiriyor iken yapılan testler de Hgb:9.3 çıktığı için protein ağırlıklı beslensin demiştiniz. Yemeğine dikkat ediyorum kendisi ayrıca iştahlı bir çocuk. Yemek reddi yaşamıyoruz. Grip geçirdi 3 hafta oluyor artık testler doğru sonuç verir dite tekrar test yaptırdım. Eski sonuçları da buraya yazıyorum total demir bağlama kapasitesi yüksek çıkıyor çünkü sorun mudur bu? Hgb düzene girdi diye içim rahatladı ama total demir bağlama vs yüksek olması da sorun diye biliyorum. O yüzden yorumunuzu rica ediyorum. 1 yaş testleri Hgb :9.3 Demir serum:16 Doymamış demir bağlama kapasitesi :531 Total demir bağlama kapasitesi :547 Ferritin :3 5 Aşağıda 18 aylık yeni yapılan testleri. Bu testler aç karnına verildi. Kan ile ilgili bir sorunumuz var mı sizce. Ayrıca hocam d vitamini :27.7 çıktı. Son 1 aydır öğlen dışarıda olduğumuz için d vitamini kullanmıyorum. Sanırım kış güneşi yeterli olmuyor yada kıyafetler olduğu için. Günlük damla şeklinde kullanılan d vitaminleri ile devam mı edeyim yoksa ampul olarak mı icireyim.( 13 kilo, 86 cm, 18 aylık)
Düzenleyen Glnrkzy - 13 Ara 2022 Saat 19:14 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kemik iligi HALA, gecirilmis bir Viral enfeksiyonun etkisi altinda.
Gorulen butun farkli degerler, viral enfeksiyona bagli. Hicbir sey yapmaniz gerekmiyor. SAKIN bu tahlile bakip da abuk-subuk yorum yapan olusa, sakin inanmayin.
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende hocam sadece daha önce Hgb değeri düşük diye kontrol etmek istemiştim. Size sormak sitedim çünkü her konuda olduğu gibi size güveniyorum. Ara ara grip geçiriyoruz ailecek. 1 yaşından ittibaren bebeğim de geçiriyor. Ama sanırım sayenizde ilaçsız geçirdiğimiz için süreci hastalıklar ya hafif atlatılmaya başlandı yada çok çabuk geçip gidiyor.
Şu an abisi ve ben yine gribiz. Dudaklarımızda uçuk çıktı. Bugün abisi ve ben 1 ampul d vitamini aldık. Bebeğime de d vitamini vermeli miyim. Dediğim gibi en son 27.7 çıktı d vitamini. Birde tekrar ileri dönük bir kontrol yapmamız gerekir mi kanda. 6 ay ara ile yükseklik olması tedbirli olmammı gerektirir mi kan değerleri için
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119067 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
D vitamini ideal araligi:50-100 arasidir. Kontrollu bir sekilde D vitamini verin.
Nisan ayinda tekrar D vitamini baktirin. Dusuk cikarsa tekrar verin, ve 4 ay sonra tekrar baktirin. Normal seviyelere eristiginizde, HER sene, 1 ampul Dvit3 icirin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2022 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
Kontrollü dediğiniz için damla şeklinde kullanılan d vitamini vermeye başlıyorum günlük olarak hocam. Nisan ayı zaten d vitamini bakılacak tekrar kan değerlerine de baktırırım o zaman çok teşekkür ederim
Düzenleyen Glnrkzy - 13 Ara 2022 Saat 20:27 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kontrollu dedigim:
Her Dvit3 ampul verdikten 2-3 ay sonra olcum yaptirip, gerekirse tekrar Dvit3 ampul verilmesi icin. Yoksa, o damlalar ile hicbir sekilde acigi kapatamazsiniz.
|
|
![]() |
|
Kadir Bey
18 aylık bebek d vitamini 27.7 çıkmışdı dediğiniz gibi bir ampul d vit verdim o gün. 2 ay sonra da ölçüm yapıcam. O zamana kadar damla olarak vermeye devam edeyim mi? Diğer bir sorum da hocam aklıma takıldı "SAKIN bu tahlile bakip da abuk-subuk yorum yapan olusa, sakin inanmayin." demiştiniz plt yüksekliği dolayısı ile mi dediniz. Çünkü yazılarınızı okuduğum kadarı ile iyileşme dönemi plt yüksekliği olması normal. Yoksa başka bir değerden dolayı mı dediniz.
Düzenleyen Glnrkzy - 27 Ara 2022 Saat 12:24 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ampul verildiginde, damlalara gerek kalmaz.
BUTUN degerler icin soyledim. Daha nasil anlatayim ki!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|