Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Farenjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Farenjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Farenjit
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 14:44
Kadir Bey merhaba,

10 gün önce ses kısıklığı başladı, doğru düzgün konuşamıyordum ama ses kısıklığım dışında birşeyim yok diye seviniyordum. Gece öksürüklerim çok artıyor, gıcık şeklinde öksürük de oluyor , balgamlı da oluyor.

Bu Çarşamba itibariyle boğazım bıçak gibi kesilmiş gibi acımaya başladı, daha önce çok fatenjit oldum ama ilk kez bu kadar acıyordu. Hala yutkunurken, konuşurken, birşey yerken acımaya devam ediyor. 

Son 1 haftadır tüm doğal yolları uyguluyorum. Ada çayı içiyorum, adaçayı ya da tuzlu su gargara yapıyorum, elma rendeleyip biraz tavada pişiriyorum, bal limon yapıyorum. Sabah akşam iliadin damlatıyorum. Hala iyileşemediğim için bugün kbb’ya gittim. farenjit teşhisiyle bugün için  novosef iğne verdi, yarından itibaren cefaks 500 mg ve notuss diye bir ilaç yazdı. 

Bir an önce iyileşmek için bunları almalı mıyım? Kendi doğal yollarıma devam etsem kararsızım, sizin öneriniz ne olur? Grip için söylediklerinizi biliyorum ama farenjit olunca teşhis bu ilaçlar kullanılmalı mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 19:11
SAKIN o sarlatanin verdigi hicbir ilaci kullanmayin!! 
O PUST tam bir sarlatan.
Sadece Tantum Verde Sprey, agri oldukca kullanin. 
Farenjit sadece bakteriel OLMAZ... Viruslarla da olur. AMA Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler.

Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 19:27

Kadir Bey teşekkürler yanıtınız için, Kbb dr’u teşhise farenjit dedi, ben de bu arada sizin eski yazıları okudum, ateş+dilde pas+ağız kokusu 3’ü bir arada olmalı demişsiniz farenjit olması ve antibiyotik gerekmesi için.

Hocam viral mi bakteriyel mi diye yarın gidip bir kan tahlili mi yaptırsam? Emin olmak için?

Bu hafta iki kere ateşim 37,2 ve 37,7 ye kadar çıktı, ama bu çok ateş değil. Dilim pembe, paslı değil, ağzımda belirgin, farklı bir ağız kokusu yok, ama her yutkunduğumda canım gidiyor sanki.

Benim aslında şu anda en önemli sıkıntım şu bu Çarşamba gününe alınmış bir yumurtalık çikolata kisti ve rahim polip ameliyat randevum var, bunu son 6 aydır korktuğum için erteliyordum ancak geçen hafta birgün aşırı kasık ağrısı üzerine kontrole gittim , artık çok ertelemeden ameliyat olmam gerekiyormuş. 

Doğal yöntemlere devam etsem yutkunurkenki acı ve öksürük ameliyata engel midir?

Çok teşekkürler Kadir Bey🙏🏻

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 20:14
ONCE Tantum Verde'yi deneyin. Ameliyat icin; ates olmamasi gerekir. 
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2022 Saat 10:07

Kadir Bey tekrar merhaba

Dün akşam yatmadan 2 fıs tantum verde sprey sıktım. Yalnız birkaç gün önce ilk boğaz acısı başladığında 3-4 fıs sıkıp öyle yatmıştım, gece iki üç kez sanki birisi boğazımı sıkıyor gibi boğulur gibi öksürerek kalkmıştım. Tantum verde sprey bana yan etki yapıyor gibi gelmişti. O yüzden o günden beri kullanmamıştım.

Dün gece 2 fıs sıkıp yattım öyle boğulma hissi olmadı.Yatmadan ateşimi ölçtüm 38,3’tü bir de gece yine sürekli öksürdüm ve balgam çıkardım, zorlamaktan mı bilmiyorum 2’si hafif kanlı gibiydi.Şimdi sabah kalktım boğazım hala bıçak gibi, ama dünden daha iyi. Sanki gece hiç çıkmamış gibi sürekli balgam geliyor, rengi yeşil turuncu gibi. Sabah ateşim yok. 

Bu durumda hala viral gibi mi? Yoksa gidip bir labaratuara wbc baktırayım mı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2022 Saat 19:02
Viral.. Yesil renk, turuncu olmasi iyilesmeye baslamasinin isaretidir. 
Tantum'a devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.