Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 11 .5 yas covid pozitif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

11 .5 yas covid pozitif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslıakın Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslıakın Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 11 .5 yas covid pozitif
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 19:22
Kadir bey siz olmasaniz ne yaparim .allah razi olsun sizden .her doktora gittigimde sizi ariyorum ..oglum bogaz agrisi ve 37.8 atesle dun okula gidemedi .bugunde sabah kalkti anormal bogaz agrisiyla .doktora gittik.covid testi yapti hemen .pozitif .bize verdigi ilaclar azitro 1.5 olcek calpol 6 plus.deloday ve sambucol  c vitamini.bugun 1.5 olcek azitroyu verdim .atesi hic yukselmedi simdiye kadar  .yani aksama kadar..birazdan calpol verecegim .ama aklima takiliyor bu ilaclar dogrumudur diye ..ne yapmam gerek bilemedim .tesekkur ederim simdiden.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 20:34
Hicbirini kullanmayin.. Ne diye bana sormadan ilac alirsiniz ki! 
Yukarı Dön
Aslıakın Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslıakın Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 20:41
Ne onerirsiniz kadir bey ..ne yapacagimi bilemiyorum

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 20:55
Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Limonlu bal, Serum Fiz. ColdMix, gerekirse sicak buhar uygulayin. 
Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Aslıakın Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslıakın Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2022 Saat 20:56
Tesekur ederim

Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 260
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 11:14
Hocam konuyla hiç ilgim yok ama eczaneye gidene kadar ne ilaç yazıldığını bilmiyoruz ki,
eskiden okumakta zorlansakta elimizde ilaç yazılı bir reçete olurdu, ister alırdık ister almazdık.

şimdi harf ve sayılardan oluşan bir kağıt veriliyor elimize,
Eczacının insafına kaldık .
Dün oğlumu Dr a götürdüm,(8 yaşında) grip oldu dedim.2 gün rapor verir misiniz dedim.

Boğazına baktı, boğazı şimdilik temiz dedi, ateşi dirençli olduğu için antibiyotik yazıyorum dedi.5 gün kullanın dedi.
(ki ben ateş düşürücü vermedim, dirençli olduğunu nasıl anladı bilmiyorum.)Suprax 50 mg vermiş .Bir de aferin vermiş eczaneye gidince öğrendim.

aferini geri verdim, almadım, suprax 50 mg yokmuş sanırım eczanede başka bir antibiyotiğin 100 mg mını koymuşlar poşete.
antibiyotik evde bulunsun diye aldım.
Öylesine yazmış olmak için ilaç yazılıyor.
bal+limon ve illadinden başka birşey kullanmıyorum.
Rapor lazım olmasa ateşli çocuğu evden çıkartıp hastaneye götürmem.(grip olduğunu bildiğim için)
Ama mecburuz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 19:37
Bir daha boyle durumlarda, Raporu alin ve eczaneye gitmeyin bile. 
Kasten ilac yaziyorlar ki, Eczane muayene parasini da kessin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.