|
tıp okumak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1684 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Oca 2023 Saat 00:07 |
hocam Sizce Turkiyede tıp okumak icin belli basli universiteler icin çalışıp yani ilk 2000 i icin calismak mi yoksa 15.000 civari alan fakulteler de dusunulebilir mi
birde sizin ingilizce olarak tum makaleri okudugunuzu bikiyorum ama tıp egitimini ingilizfe tıp almak hakkinda ne dusunuyorsunuz bu iki konuda degerli fikirleriniz bizim icin cok onemli iyiki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkiye'de dogru durust Tip egitimi veren bir Universite kalmadi. Hacettepe'yi bile Kenan Evren ve sonra
gelenler, diger Tip fakultelerinin seviyesine indirdiler. Artik Hacettepe kendi asistanlarini secemiyor.
Imkan olursa, USA'da Tip okusun. Veya benim gibi hic Turk hocalarinin derslerini dinlemeyip, Ingilizce Tip kitaplarindan ders calissin. |
|
![]() |
|
zhraay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağu 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
özal öncesi kitapların yazarları yabancımıydı?sizin öğrenciyken okuduğunuz kitaplar hala varmı yabancı çevirimi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nelson, Barnet, Harrison, Grays' Anatomy, Red Book gibi Klasik ders kitapları ilk yazarının adı ile anılırlar
ama, şimdi hepsinin 20'den fazla yazarı vardır ve her sene değişirler.
Bu kitapları Türkler yazmadı ki, " yabancı çevrimi" olsun. Asılları yabancı. Bazıları Türkçe'ye çevrilmiştir. Bu isimleri internetten araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. NOT: Bunların çoğu 4-6 senede bir yeni baskı yaparlar. Şu anda benim okuduğum Nelson, benim 6. Nelson'um. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ağu 2024 Saat 20:40 |
|
![]() |
|
zhraay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağu 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siz tüm birikiminizi bu kitaplardan mı almıştınız? enfeksiyonla da alakalı?
Düzenleyen zhraay - 16 Ağu 2024 Saat 22:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyonlar için:
1- Red Book. 2- Saul Krugman'ın : "Infectious Diseases of Children " En iyileridir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|