Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip + göz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip + göz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip + göz
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 14:07
 Hocam merhaba

Resime bakarmisiniz şuan sadece sol gözünde böyle kuru çapaklanma oluyor.Tobrased damlatalım mı ?

7 aylık bebegim erkek   8kg,
büyuk oglumdan sonra şuan grip geçiyor galiba ateş gündüzleri 37.5 kadar iniyor, geceleri 38.5-39.5 kadar çıkıyor.Bugun 3.günü.
Kakasını yapıyor ama yeşil, gündüzleri keyfi iyi ,gece rahatsız oldugu için yarık ölçek Calpol verdim

Düzenleyen Dilyafruz - 09 Şub 2023 Saat 14:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 18:43
O gozdeki capaklanma, "toplu igne basi" kadar ise, ilac gerekmez. Silme, gozunu acamayacak derecede
 olursa, kullanin. 
Gerisini: Eski cevaplari okuyun. 

Yukarı Dön
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 18:48
Yazarlar kısmında adenovirus ile ilgili yazıları bulamadım hocam o yuzden merak ettim bebekte nedir.
kitabınızda da yok maalesef..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2023 Saat 19:29
Tip talebesi veya doktormu sunuz?
 Adenoviruslarla ilginiz NE? Ister "A" virusu olsun, ister "B" virusu olsun, bir sey degismez. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2023 Saat 19:32
Yukarı Dön
Ceren85 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ceren85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2023 Saat 00:48
Hocam İlaç kullanmayın diyorsunuz kullanmıyoruz
beni endişe edinen yeşil kakası, kakasını yapınca çok aglıyor, hemen bezini acıyorum sakınleşiyor.Pişik vs yok sudocrem sürüyorum.Ne olablir bu konuda tavsiyeniz var mı ?

Burun tıkanıklığı ile grip oldugunu düşünüyorum, buyuk oğlum geçen hafta hastaydı aynı belirtiler ile Yuksek ateş ama ishal  yoktu.
Kusura bakmayın, bebek olunca farklı oluyor, yanlış yapmaktan korkuyorum.
Özür dilerim 
.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2023 Saat 02:46
Kilo fazlasi varsa; asiri fazla yedigi icin olur.
Kilo eksigi olusuyor ise, onu ayrica konusuruz. 

Yukarı Dön
Ceren85 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ceren85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2023 Saat 00:29
Hocam yeşil kakası Calpoldan olmuş olabilir çünkü onu vermedikten sonra rengi sarı olmaya başladı.
Şuan sadece sol gözü kanlı kırmızı + balgamlı öksürük eklendi ve sanırım ishal çünkü gece her iki saat aglayarak uyandı ,gazı var + sulu kakası .
 Süt içerken de hava çok yutuyor

Gözde çapaklanma yok damla kullanmıyoruz ( dediginiz gibi)

Balgamlı öksürük için  bebek oldugu için aadece sıcak buhar mı  iyi gelir?(limonlu bal veremeyz)

uykudan aglayarak uyanıyor gazdan dolayı bu konuda birşey tavsiye edebilir misiniz ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2023 Saat 02:40
Limonlu bali; limonata seklinde verin. Turk doktorlarinin "Bal" ile ilgili palavralarina kanmayin.
Sabit Forum kismindan, bununla ilgili yazimi okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.