|
Grip |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Fatma23 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2023 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nis 2023 Saat 21:51 |
Merhaba hocam 11 aylık kızım hafif bir grip geçiriyor ateşi hiç çıkmadı burnu sürekli akıyor burun akma için de sf mi kullanilmali yoksa sadece burun tıkalı olduğu durumlarda mi kullanılır.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118380 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rahat nefes alabiliyorsa, Serum Fiz bile gerekmez.
|
|
![]() |
|
Fatma23 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2023 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam kızım kresten grip getirdi 4 yaşına gidiyor. 5 gün boyunca ateşsiz bir şekilde burnu tikaliydi fakat bugün ateşi çıkmaya başladı.size bir kaç sorum olacak hocam
1) 5. günün sonunda ateş olmasi normal mi yoksa grip bitti ve başka bir hastalık mı başladı. Çünkü dün kreşte bir cocugun da yüksek ateşi varmış ve bugün kızımda başladı 2) şu anda sadece 38 derece ateşi var çok hafif öksürük biraz halsizlik ve bademcikleri biraz büyümüş gözüküyor bu hastalık nedir 3) eğer hocam hastalığın ilk günlerinde dil pembe olursa fakat daha sonradan beyaza dönerse(açlık ya da bakteriyel olduğu icin) hastalığın virüs kaynaklı olduğu mu kabul edilir. Yoksa ilk gunlerdeki dil beyazlığı sadece geçerli değil de dil hastalık boyunca pembe mi olmali
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118380 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Normaldir. Vucut, ugrasmaya gerek gorurse, bagisiklik sistemlerini calistirir.
Ilk adimi da, atesi cikartmaktir. Bu yuzden, sakin ates dusurucu ilac vermeyin. Ates dusurucu islem (soguk tatbik etmek gibi) uygulamayin. Gripler daima, virus kaynaklidir. Bakteriel olanlarda burun akintilari, hapsirmalar, olmaz. Antibiyotik gerekli olursa, Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas olmasi sart! Sadece dili pasli diye, antibiyotik baslanmaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2023 Saat 21:17 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde hocam yaklaşık 3 ay önce kızımın d vitaminine baktirmistim ve değeri 52 çıkmıştı evde günlük kullanım d vit vart onu bitirmek adına ampul vermemistim yaklaşık 3 gün önce yarım ampulü bir kiizma diğer yarısını da küçük kızıma icirdim değeri düşük olmadığı için yarım icirdim yanlış mı yaptım acaba
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yoo, yanlis bir sey yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|