Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üzüntü ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üzüntü ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üzüntü ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2023 Saat 02:09
Hocam biri geçen sene olmak üzere bu olay iki kez başıma geldi. Oğlum 5 yaşında. Gece yatarken en sevdiği pijamasını giydi. Baktım uyurken sırılsıklam terlemiş. Uyurken üstünü değiştireyim dedim kıyamet koptu. Akabinde kesintisiz bir öksürük krizi başladı. Dolu dolu balgamlı en az 40 dakika sürdü. Hatta terli pijamayı tekrar giydirdim. Su içirdim. Nafile. Geçen senede babası o akşam eve geç geleceği için olmuştu aynı şekilde.
Üzüntü sonrası neden böyle oluyor? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118939
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2023 Saat 09:01
Vücudumuz, gündüz "Sempatik" sinir sisteminin etkisi altında iken, gece olunca yerini, "Parasempatik" 
sisteme bırakır. Parasempatik sistem, uyku esnasında, doğru gitmeyen işleri ve kusurları bulur ve giderir.
O yüzden; Doğum sancıları, ölümler, kalp krizleri gece olur. 
Parasempatik sistem, gece Akciğerlerde, (vücudun henüz farkedemediği) bir durum tesbit ederse, onu da
 düzeltme çabasına girer. 
Üzüntü ve stres, vücudun direncini kıran unsurlardır. Anlıyacağınız, ortada telaş edilecek bir durum yok, 
çocuğunuzun vücudu gereğini yapıyor. Yeterki siz; Astım ilaçları, Kortizonlar, Grip ve ateş düşürücü ilaçlarla
 bu duruma müdahale etmeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Haz 2023 Saat 09:02
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.