|
Öksürük ve Gece Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pinarege ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mar 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haz 2023 Saat 12:08 |
Sevgili hocam merhaba,
Oğlum 3,5 yaşında. Yaklaşık 3-4 gündür burun akıntısı, balgamlı öksürük ve gündüz daha iyi olan geceleri ise 37.7-38.3 bandında devam eden bir ateş durumu var. Bugün de öksürük hoşuma gitmeyip gece ateş 38.5'a çıkınca doktora götürdüm ve tahlil istedim. Yazılarınızı ve kitabınızı okuduğum için ilgilendiğiniz değerleri yazıyorum: WBC 13.79 CRP 38 MON 1,91 EOS % 0.2 MON% 13.9 Bir de alakasız ama B12 vit. 1325 (bana çok yüksek geldi, sizce alarm bir durum var mı B12 özelinde?) Şimdi bu sonuçlara göre reçete antibiyotik, hava, hava almıyorsa balgam söktürücü şurup vs. Doktorla şimdi telefonu kapatıp size yazıyorum. Cevabınızı tahmin etmekle birlikte, teyit etmek için zamanınızı alıyorum. Şimdiden yorumunuz için teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Malesef; Türkiye'de Sağlık, verilen eğitim ile bu seviyeye getirildi.
1- WBC'nin yaşa göre değiştiğini ve "Erişkin WBC seviyesi'nden farklı olduğunu" bakalım kaç sene sonra öğrenebilecekler. 3.5 yaş için; WBC aralığı: 5.5-15.5 dır.. Antibiyotik: Gerekmiyor.. 2- Enfeksiyöz Mononükleoz geçiriyor. 1 hafta kadar ateş yapabilir. Bu hastalık Türkiye'de az bilinir ve Bilenler de "Lenfoma" yaptığını iddia ederler. (Sadece Afrika kıtasında yapar) MON%: ( yaşa göre değişir) 3.5 yaş için: 3-6 aralığındadır. MON%:13.9, Enfeksiyöz Mononükleoz için manidardır. Genellikle tek tarafli bademcik tutulumu vardır, sıklıkla bademcik üstünde beyaz ifrazat vardır. Tedavisi yoktur, Antibiyotik alanlarda döküntü olma ihtimali artar. 3- SAKIN verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. Siz hiç Türk doktorlarının Astım ilaçlarını vermedikleri bir tane hasta gördünüz mü? (Demekki, 2006 Kurban Bayramında 300 üst düzey doktoru, 1 haftalık Karayiplerde Cruise gezisine götüren ilaç firması bu işi iyi biliyormuş!) Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2023 Saat 18:21 |
|
![]() |
|
pinarege ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mar 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hızlı dönüşünüz için. Tam benim Kadir hocamın cevabı oldu. Tanımasam da seviyorum sizi.
Son bir küçük ayrıntı: Sizce B12'nin bu denli yüksek olması anlamlı mı? Bu arada bende de hep çok yüksek çıkar. Fazlalığı alarm bir durum değildir sanıyorum? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hiçbir anlamı yok!!
Daha düne kadar B12 vitamini; " laboratuvar kitleri" Türkiye'ye gelene kadar kimsenin uğraşmadığı bir konu iken, ne oldu ise, şimdi her tahlilin içinde istenir oldu!! Halkı dolandırmanın bundan daha güzel bir örneği olamaz! 1- B12 vitamini suda eriyen bir vitamindir, üst sınır diye bir durum olamaz, zira idrarla atılır! Vücuta birikmez! 2- B12 vitamini hemen hemen her gıdada bol olarak bulunur. Gıdalardan alamamak diye bir şey OLAMAZ! 3- B12 vitamin eksikliği, ancak ileri yaşlarda; midede salgılanan "Intrensec Factor" eksiliğinde B12 nin emilimi olmadığında görülür. Bunun sonucunda: Penrisioz Anemia denilen bir kansızlık gelişir. 4- Ağızdan B12 vitamini almak zaten en aptalca uygulamadır. B12 eksikliği olanlara iğne olarak uygulanır. Ama, maksat farklı olunca, "farkındalık" yaratılarak halk; hiç gerek olmayan testlerin yapılmasına ve gereksiz ürünlerin yutturulmasına ses çıkarmaz. Ne diyelim! Köpeksiz köy misali. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2023 Saat 18:36 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|