|
Kusma ve suprax |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
idylle ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2023 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Tem 2023 Saat 22:43 |
Hocam merhaba. 9 yaşındaki oğlum bugün 14.30 ile 18.30 arası 7 kere istifra etti, en son yumurta sarısı renginde gelmeye başladı. Su da içemedi, içtiklerini de kusunca halsizleşti baya. Sıvı kaybından korktuk. Acile götürdük,acildeki uzman hekime aktardılar. Acilde kan, gaita, idrar tahlili alıp serum (enabız şimdi gösterdi vocheron 4mg/2ml vermişler serumla) verdiler. Ben emedur mu dedim ona benzer dediler o an. Doktor çıkışta reflor günde 1 ve suprax günde 2 yazmış daha gaita testi çıkmadan. Virüs de çıksa suprax verilecek mi dedim, evet dedi. Almadım ilaçları hocam. İshale dönecek gibi kusma da devam edebilir dedi. Kanda beyaz hücreleri fazla dedi, bakteri de yoktur diyemeyiz dedi. Tahlil görüntüsünü ekledim hocam. Gaita çıkmış eritrosit lökosit parazit görülmedi yazıyor. idrar tahlili de temiz yazıyor. Hocam buna rağmen suprax almalı mıyım bu değerlerde sorun var mı gerçekten, reflor düşüncenizi de biliyorum normalde ama oğlumun tahlillerine göre gerekli midir? Sağolun hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gerekmiyor. WBC yaşına göre üst sınırda. Arkadan ishal gelecek sakın Antibiyotik vermeyin.
- Erkek çocukları, kızlar gibi sistit olmazlar!! Ne bekliyordu ki?? - Kusma; vücudun kendini koruma mekanizmasıdır. Kusmaları suni olarak baskılarsanız, mikroplar atılamaz ve hem hastalık uzun sürer, hem ateş çıkar. - SAKIN Reflor vermeyin!!! Probiyotikler, Antibiyotik kullanımına bağlı olarak azalan barsak flora bakterilerini yerine koymaya yararlar. Bu gibi durumlarda ZATEN barsaklarda bakteri yükü artmış iken ek bakteriler vermenin bir anlamı yoktur. Verilen hiçbir ilacı kullanmayın, söylenilen hiçbir şeye inanmayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Tem 2023 Saat 08:31 |
|
![]() |
|
idylle ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2023 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Su kaybı kusma ile bu kadar olmasa, telafi edebilseydik hiç götürmeyecektim. Bütün yazılarınızı başkalarına yazdığınız tüm cevapları okuyorum her fırsatta. Böyle diyeceğinize tahmin etmiştim o yüzden de almadım ilaçları akşam. Ama tahlille kafa karıştırıyorlar o yüzden yine de sormak zorunda kaldım size. İyi ki varsınız, çok çok sağolun.🙏🌸
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Su kaybı; ancak ishal ve kusma beraber olursa olur.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok sağolun hocam, bunu da sayenizde öğrendim. Dün sordum kusma tehlikeli dedi sadece. İnternette de bir sürü farklı bilgi çıkıyor. Kimse doğru düzgün yönlendirmiyor.Bunları bir kere anlatsalar sizin gibi anne babalar da boş yere panikle hareket etmez. Sağlık sistemini de boş yere meşgul etmez. Neyi ne yapacağını bilir. Acile gidiyorsunuz orada bile bir uzman doktor tutuyorlar artık direkt ona aktarıyorlar acil hekimi yerine. Durumu basit olsa bile ona yönlendirip yüklü para alıyorlar. Hadi parası yetişen veriyor ama veremeyen?.. Yazık gerçekten.. İyi doktorları küstüren bu sistemin faturası hem o kıymetli hekimlerimize hem de bizlere ödetiliyor... Hakkınızı helal edin, Allah sizin ve sizin gibilerin eksikliğini göstermesin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|