|
Paslı dil mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
anneliktelası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneliktelası
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2023 Saat 16:39 |
Hocam,Dilde pas böyle mi oluyor. 4 saatte bir 38 derecede kalan ve kendiliginden düsen ateş var.Ateş düsürmedik hicbirsey yapmadık gece boyu böyle devam etti.Şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108587 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gerekebilir. Streptokok enfeksiyonu değil.
|
|
![]() |
|
anneliktelası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneliktelası
Hocam ( 7 yas erkek cocuk ,27 kilo 1.sınıf ),Aile hekimine götürdüm. Augmentin Es600 yazdı.Ateş dedigim gibi daimi devam ediodu dili de size gösterdigim gibiydi.Antibiyotik 1 doz verdikten sonra soguk ter attı agız kokusu degişti ateşde terketti.Bugun ayakta cocuk.Yiyor iciyor bogaz agrısı da yok diyor.Normale döndü. Ben sizin her satırınızı yıllardır okudum notlar aldım fakat antibiyotik nasıl kullanılır bilmiyorum.Aile hekimi sise bitene kadar vermezsen etkisi olmaz diyor.Teshisi de cam kapı acık bırakmayın cereyandan faranjit olmus ,tonsilitlerde sorun yok dedi. Şurubu kac gün ve 7 yas icin ne ölcüde kullanmam gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108587 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" Teshisi de cam kapı acık bırakmayın cereyandan faranjit olmus "
Sizin orada bunlara "doktor" diyorlar HA! "Ceryandan" oldu ise, NİYE Antibiyotik veriyor? Allahın geri-zekalısı! Bazı bakteriler, başta Streptokoklar üzere tek doz antibiyotik ile iyileşebilir. Eski cevaplarımda da görebileceğiniz gibi söylediğim: " Antibiyotik başlandığı halde 2 günde ateş düşmedi ise, viral enfeksiyon varmiş ve yanlış teşhis edilmiş " demektir. Bakteri enfeksiyonlarında, ateş düştükten sonra, ertesi gün antibiyotiği kesebilirsiniz. İKİ İSTİSNASI VARDIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1- Verem hastalığında belirli bir protokol dahilinde ateş olmasa bile devam edilir. 2- Tifo hastalığı: Gene belirli bir tedavi şekli vardır (NOT: Tifo ishaline antibiyotik verilmez) Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2023 Saat 09:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneliktelası
Tüm üye arkadaslarda bilsin diye yazmak istiyorum.Cocuguma bakan Aile Hekimi akrabamız.Kendi cocuklarını griplerde 18 yas olana kadar eczanede satılan serum fizyolojiklerle büyüttü.Evlerine gittigimizde bahsini ediyor.Yıllardır dolaplarında serum fizyolojik calpol harici 1 tane ilac olmazdı .Kendi cocugu hastalandıgında grip geciriyor genel durumu iyi derdi.38 derece Atesli cocuk evde oynardı surup vermezdi. Gözlerimle şahit oldum.Ona giden tüm cocuklara bir teshis yapıstırır 5 kutu ilac basar gönderir.Sayesinde dogru doktor ,dogru bilgi arayısına girdim. Hamilelik sürecinde Kadir Hocamla karsılastım .Bizim doktorlarımız kendine müslüman.Bize ilac yazıyor diye sanmayın kendi cocuklarına iciriyorlar.Kadir Hocam antibiyotik gerekir dedigi noktada akrabamız oldugu icin gidiyorum.Nasılsa siparis üstüne havada antibiyotik yazıyor diye tercih ediyoruz .Kadir Hocam az bile laf söylüyor onlara... Cok tşk ederim hocam vaktinizi bizlere ayırıyorsunuz .Hakkınızı helal edin.
|
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayın araya girme ihtiyacı hissettim. Bizim de bi dr tanıdığımız aynen dedi ki yüzde 90 viraldir ama artık ben laf anlatmaktan sıkıldım. Anne bilinçliyse evde bekle 2 3 gün ateşli dursun sonra gel bi tahlil yapalım baktın 2 3 güne geçmiyor. Tahlilr göre antibiyotik yazarım diyorum. Ama bizimki antibiyotiksiz iyileşmez, bi ilaç verseydiniz, hocam işe gidicez bu çocuğı hemen ayağa kaldırın diyorlar uğraşamıyorum veriyorum ilscı da serumu da diyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Böyle başa, böyle tarak!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|