Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HPV AŞISI GEBELİK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

HPV AŞISI GEBELİK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 304
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 15:15
Hocam tekrar merhaba
Kadin dogum doktoru asinin 3.dozu hamilelik sonrasinda tamamlanacak dedi.
Bende suan aktif bir sigil yoktu.rutin smearde hpv 16-hpv 18 negatif diger hpvler pozitif gelmisti.oyuzden asi tedavisi baslamisti.
Suan ne yapmamiz lazim? Bebek icin bir riski olur mu? 
Dogumdan sonra tamamlansa nasil olur?
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 15:23
Üstteki sordugum sorunun ilk baslangici bu sekildeydi hocam; 
4 ocakta sormustum size;

Hocam merhaba,

Biliyorum alanınız değil ama bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Gardashıl 9 aşısı oldum 2 doz ve 3.dozum nisan ayında olacaktı.
Hamile olduğumu öğrendim. HPV aşısının gebelik üzerinde bir etkisi var mı?
Ne yapmam gerekir?
Yani 2.doz aşıdan 1 ay sonra döllenme olmuş.
Çok tedirginim bu aşının bebeğe bir etkisi olur mu?

Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Düzenleyen Jasmined - 11 Şub 2024 Saat 15:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 19:39
Hamile kaldiktan sonra asiyi ertelemenizde bir sakinca yok! 
Onemli olan; Hamile kaldiktan sonra asi olmayin. 
NOT: Esasinda HPV asisi cok yeni bir asi oldugu icin, bilinen veya olusmus bir zararli durum bilinmiyor.
Belki ilerde, "Hamile iken de yapilabilir" diyebilirler. 
Simdilik bir tedbir olarak, yapilmiyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 19:41
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 19:46
Hocam son bir sorum olacak.Lutfen kizmayin :)
Hamile kalmadan önce 3 aşım bitmiş olsaydı ve sonra hamile kalsaydim hic sakincasi yokmus
Hamile kalmadan once 2 asi oldum ve 3.asidan 2 ay önce hamile kaldim. Ama doktor keske asilarin bitseydi falan dedi. Yani cok sacma gelecek ama 2 ya da 3 aşı bünyem bunu nasil anlayacak ki 😁
Yada bunun yumurta ya da sperme nasil etkisi olacak ki inanin bu kismi hiç anlayamadım. Oldugum asi gardashil 9'du.
Cok tesekkur ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 20:05
Palavra!!! 3. asi; asinin omrunu uzatmak icin yapilir!! 
Turk doktorlarinin asilar hakkinda hicbir bilgileri YOKTUR!! 
MISAL: Ilk doz Polio (Cocuk felci) asisi yapildigi anda koruyuculuk basliyor!!Ikinci ve muteakip dozlar, asinin
 etkili suresini uzatmak icindir.
HPV gibi, 3 defa yapilan asilarda, isterseniz, 3. dozu 2-3 sene sonra yaptirin, hicbir zarari olmaz. 
O yuzden de, Karma asilarda  4. dozun zamani zirt-pirt degisir!! Hicbir onemi yoktur, isterseniz,5 sene 
sonra yaptirin, ayni etkiyi saglarsiniz. 
Hicbir asinin; yumurta veya sperm uzerine bir etkisi YOKTUR!! 
Ilk 4 ay icinde yapilan CANLI virus asilari,  olusan cenin uzerine etkili olabiliyorlar! 
Misal; bir "olu asi" olan Tetanos asisi yapilabiliyor!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 20:06
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2024 Saat 12:51
Hocam mesajınızdan sonra araştırma yaptım.
Gardashıl-9 canlı aşı değilmiş. Yani belki ileride hamile iken bile yapılabilecek. Ama Türkiye'deki doktorlar neden bu şekilde yapıyor?
Yani ben 1 aydır stres içindeyim acaba bebeğe bir zararı olacak mı? (2 doz HPV aşısı oldum hamilelikten önce diye)
Benim yaşadığım stres daha tehlikeli ve zararlı bebek için. Sürekli kafamda kuruyor ve deli saçması sitelerde araştırma yapıyorum.
Doktorumuzun bakın 3.doz aşı sadece koyuculuğunu artırmak içindi, hamile kalmanızın sakıncası yok merak etmeyin cümlesini neden duyamıyoruz.
Tüh, vah keşke aşıyı tamamlasaydınız deniyor. Gerçekten siz iyiki varsınız. Allah sizden razı olsun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2024 Saat 19:03
Bugunden geriye giderek yazilarimi okuyun, Turk doktorlarinin NE mal olduklarini cok iyi gorursunuz!!
Birakin, asinin icindeki; "Prospektusu", asinin ustunde yazianlari bile okumaktan acizdirler!! 
Bu yuzden, Turkiye'de yapilan Hepatit B asilari (Canli veya cansiz siniflandirmasi harici bir asidir! Genetik 
asidir) mutlaka ufak adeleye ve adele icine yapilmasi sarttir! 
Okumadiklari icin, deri altina veya buyuk adelelere yapilan Hepatit-B asilari TUTMAZ! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Şub 2024 Saat 19:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.