|
Kulakta kızarıklık dediler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Kelam kutusu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2024 Saat 00:48 |
Hocam merhaba . Öncelikle 16 aylık erkek çocuk 9200 kilo. Boy
Yaklaşık 10 gündür grip belirtileri yaşıyor, burnu genelde beyaz, şeffaf; ara ara da yeşil aktı. Balgamlı öksürük ve burun tıkanıklığı da var. Bir de bugün fark ettim yanakları beyaz beyaz olmuş(doktor aft dedi karbonat temizliği önerdi) 1 hafta önce kulakta kızarıklık görmüştü bir doktor ama takip edelim dedi, ateş de bugüne kadar 37,5 üstü olmadı. Bugün kontrole gittiğimde kulakta kızarıklık devam ediyor dedi ve zimax(50 ml) verdi, 10 gün kullanın dedi. Ben sizi uzun süredir takip ediyorum serum fizyolojikle devam ediyordum. Kulakta da sıkıntı olunca çocuk ağrıdan duramaz diye düşünüyordum. O yüzden antibiyotiğe başlamadım ve başka bir doktora daha gösterdim. O da tam sizin anlattığınız gibi ventolinleri, zaditenleri, macrolları havada uçuşturdu ve kulakları iltihaplı dedi. Dedim bu çocuk halsiz evet ama hiç kulak tutup da ağlamıyor. E bugün ağlar böyle dedi. Ben almadım hiçbirini yine. Size sorum şu şekilde hocam. Bu gece kulak sıkıntılı dedikleri için 2 şer damla iliadin damlattım. Henüz hiçbir ilaç vermedim, bal limon vermeye çalıştım kustu. Şu anda burnu açık, ateş 38 civarı ama rahat uyumuyor ve uykusunda sıçrıyor. Nasıl ilerlemem gerekiyor hocam? Zimax kullanmaya gerek var mıdır? Bu sıçramalar neden olmuştur? (İliadin veya yüksek olmayan ateş bunu yapar mı) wbc bakılsın mı ne dersiniz? Ağzını bu kadar çekebildim Düzenleyen Kelam kutusu - 06 Oca 2024 Saat 01:01 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dili pembe ise; antibiyotik gerekmez!!
Antibiyotik gerektiginde: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. SAKIN Turk doktorlara inanmayin. Cocugunuzu daha beter hasta etmek icin ellerinden geleni yaparlar! Yanak icindeki "beyazliklar" Aft filan degil!! O salak acaba hayatinda "Aft" gormusmu??? Bebeklerde; emme hareketi esnasinda olan surtunme sonucu eskiyen zarlar bu sekilde dokulurler. Hastalik filan degildirler. Ne diye gidersiniz ki bu sarlatanlara! Sicramalar da bazi viral hastaliklarda fazlalasir, hic bir onemleri yoktur. Yazilarimi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2024 Saat 02:37 |
|
![]() |
|
Kelam kutusu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam çok teşekkür ediyorum. Peki kulak kızarıklığı dedikleri ne oluyor? Bunun kaç günde geçmesi gerekir? İliadin e devam etmeli miyim ve kaç damla 16 ay için?)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu assagilik sahtekarligi anlattigim makaleyi; ilk sayfadaki "YAZARLAR" kismindan okuyun. Bu assagilik
sahtekarlik son 5 seneden beri asiri yayginlasti!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Ah hocam haklısınız ama çevre baskısı çok oluyor bu konuda. Keşke buralarda olsanız da size getirsek sıkıştığımızda. Peki 16 aylık bebek için ikişer damla iliadine devam etmeli miyim hocam?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam bir de gittiğim ikinci doktor bunun ciğerleri nargile gibi demişti. Evet hırıltılı solunumu, balgamlı öksürük ve hızlı solunum var ama bu ciğerlerin sıkıntılı olduğunu göstermez değil mi hocam? Solunum sayısı 60 ı geçmiyor gibi ama 59-60 civarı çıkıyor. Ateş 37 38 arası
Düzenleyen Kelam kutusu - 06 Oca 2024 Saat 05:59 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam çok sık sürekli korkarak sıçrayarak uyanıyor uykusundan. Solunum da 60 civarı çıkıyor henüz 60 ı geçmedi ama korkmaya başladım. Hiç rahat uyuyamıyor. Uyanıkken emiyor ama uykusunda sürekli sıçrıyor. Ateş henüz 38 i geçmedi ve dolu dolu balgamlı öksürüğü var.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kelam kutusu
Hocam geceyi ateşli ve çok rahatsız geçirince hemogram baktırdım bugün. Sonuçlar aşağıdaki gibi;
Düzenleyen Kelam kutusu - 06 Oca 2024 Saat 18:34 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|