Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akıntılı kulak enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Akıntılı kulak enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ali.Uraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ali.Uraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akıntılı kulak enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 16 Oca 2024 Saat 18:38
hocam iyi günler. 1,5 yaşında bir oğlum var. 2 hafta önce kulak akıntısı oldu, yastığa iz yaptı sarı sarı, huysuzluğu ve ateşi yok diye 2 gün bekledim. 3.gün 1-2 damla kanlı akıntı gelmiş, kulağında kurumuş, uyanınca gördüm. bu sefer direk doktora götürdüm. Doktor kulaklarında sadece kızarıklık var enfeksiyon başlangıcı dedi antibiyotik ve damla verdi. Bir gün daha takip ettim, akıntı geçti, çocuğun huysuzluğu da o yüzden hiç ilaç vermedim. Ama dün banyodan sonra çocuğun yoğun akıntısı başladı. 5-10 dk bile o kulak tarafına yatsa hemen yastığa sarı sarı akıyor, ıslanıyor. kulak ve çevresi kabuk tutuyor. Huysuzluk biraz var, ateş yok, ama kulağıyla çok oynuyor. Açıp kapatıp sanki duyup duymadığını test eder gibi. hemen götürdük doktora. İki kulaktada enfeksiyon var dedi. Orta kulak. Akıntı olan kulak için zarı çatlamış dedi. Antibiyotik ve damla verdi. Damlayı sadece akan kulağa damlatacaksınız dedi. Diğeri orta kulakta o antibiyotikle geçecek dedi. Zimaks ve suprogut plus. Sizce ne yapmalıyım? Damlayı kullanayım mı yoksa sadece antibiyotiğimi vereyim? Hırıltısı da var 2-3 gündür geniz akıntısı.

Düzenleyen Ali.Uraz - 16 Oca 2024 Saat 18:42
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2024 Saat 20:45
SAKIN, agrili kulaga NE damlasi olursa olsun DAMLATMAYIN!! Bunlar size kurulan tuzaklardir! Bu konu ile
ilgili Forum ve Makeleleri okuyun. 
Butun ilaclari kesin ve sadece anlattigim gibi Iliadin damla kullanin. 
Soylediklerinin tamami palavra! Insallah kulaga damla yapmamissinizdir. 
Yukarı Dön
Ali.Uraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ali.Uraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2024 Saat 21:26
Yok hocam hiç bir şey vermedim sizden cevap bekledim. Antibiyotiği vermeyi dğşündğm sadece bir kaç mesajınızda akıntı varsa ya da ateş o zsman antibiyotiği verin diye. Kulağı baya akıyor kulağının etrafında kuruyup kabuklanıyor yastıklar hep sarı sarı lekeleniyor o derece yani. Antibiyotiği de mi vermeyim hocam? Sadece iliadin mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2024 Saat 02:27
Evet, sadece Iliadin damla kullanin, gelen akintiyi da nemli bir kagit pecete ile silin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.