Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Test
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Test

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Furkanemir Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 220
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Furkanemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Test
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2024 Saat 18:06
Hocam 48yas bayan elimde sinir sıkışması iğneli EMG ile teşhis edildi fakat sağ ayaktada yanma üşüme ve altında ağrı vardi nöroloji kan istedi hepsi normal çıktı birde şeker bakalım dedi on oniki saat  açlıktan sonra h a1c 5.5 normal
Glukoz tolerans testi  92
İnsülin 7.90 normal çıktı 75gr şekerli su iç dediler iki kere kan saat başı kan ver deyince suyun anca yarısını icebildim siz böyle bakılmaz dediğiniz için aslında bilerek içmedim onlarda normal çıktı birinci 116 ikinci de 74cikti  diğer değerlere bakarak insülin direnci veya şeker yok diyebilirmiyiz hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2024 Saat 19:55
Kesinlikle YOK! Illaki cikarmaya calismislar ama bosuna!! 
O suhelendikleri arazlar, kronik ve kontrolsuz seker hastalarinda olur! 
Zaten hicbir konuyu TAM olarak bilmezler!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Furkanemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2024 Saat 03:56
Hocam sıkıntılarım vücudun değişik bolgelerinde ara sıra  segirme olması elde gece uyuşma idi tahlil temiz EMG de elde karpal tünel çıktı ALSden şüphelendi  bu son gittiğimde şeker yüklemesi yaparken tek ayağımın taban ve topuk ağrısı olduğunu ara sıra parmaklarda uyuşma ve karıncalanma. Bazen yanma bazen üşüme olduğunu  söyledim bana şeker kontrolu dedi sekerin varsa bütün sıkıntılar bundan deriz güzel olur başka birşey gerekmez dedi ama o da yok hocam sizden ricam cahilligime verin ama hangi bölüme gidip ne testi yada goruntuleme yaptiriyim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2024 Saat 19:12
Iyi bir Noroloji doktoru gorsun. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Furkanemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2024 Saat 20:39
Hocam afedersiniz ama bı kaç aydır adette düzensizlik var menopoz dönemine girdim heralde bu sıkıntılar ondan kaynaklı olabilirmi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2024 Saat 03:51
Olabilir. Kadin-Dogum doktorunuz ile bir gorusun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.