Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - NSE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

NSE

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betül11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 May 2024
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betül11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NSE
    Gönderim Zamanı: 13 May 2024 Saat 21:53

İyi akşamlar hocam.25 kg 125 cm 6,5 yaşındaki oğlumun ocak ayında ultrasonda dalağında 1 cm büyüklüğünde iz tespit edildi. Hematoloji doktoruna gittik mayıs ayına ultrason verdi.Bu ay yani mayıs ayında çekilen ultrasonda iz yine 1 cm ölçüldü. İki ultrasondada karnında ve boynunda patolojik olmayan lenf nodları çıktı. Bu ay çekilen ultrasonda boynundaki lenf nodunu 2,5 cm ölçtüler.Dalağın ölçüsü iki ultrasondada 109 cm çıkıp biraz artmıştır yazıyor.Hematoloji doktoru kan tahlili istedi sonuçları şöyle

İndexler 

HEMOLİZ          9                                                        

LİPEMİ 8                                                        

İKTER   1         

Sedimantasyon           7          mm/saat         1 - 15

Tam Kan Sayımı (Hemogram)                                                           

NEU#/LY#       0,7                                                     

WBC     7,42     10^3/uL          4 - 10                         

NEU#   2,69     10^3/uL          1,5 - 6                        

NEU%  36,2     %         34 - 71                       

LY#      3,96     10^3/uL          1,2 - 4                        

LY%     53,4     %         20 - 52                       

MO#     0,57     10^3/uL          0,2 - 0,8                                 

MO%    7,7       %         4,7 - 12                                  

BA#     0,04     10^3/uL          0 - 0,1                        

BA%     0,5       %         0 - 1,2                        

EO#     0,16     10^3/uL          0 - 0,4

EO%    2,2       %         0,7 - 7                        

RBC      5,07     10^6/UL          3,9 - 6                        

HGB     13,0     g/dL     14 - 17                       

HCT      39,2     %         34 - 50                       

MCV     77,3     fL         80 - 95                       

MCH     25,6     pg        25 - 33                       

MCHC   33,2     g/dL     31,5 - 36,5                             

PLT       236      10^3/uL          160 - 370                               

PDW     15,4     fL         10 - 16                       

MPV      12,0     fL         9,4 - 12,4                               

P-LCR   40,7     %         11 - 45                       

PCT      0,28     %         0,2 - 0,39

RDW-CV           13,2     %         11,7 - 14,4                             

RDW-SD           37,2     fL         35 - 47                       

NRBC# 0,00     10^3/uL          < 0                             

NRBC%            0,0       %         < 0                             

IG#      0,00     10^3/uL          0 - 0,06                                  

IG%     0,0       %         0 - 0,6

Retikülosit sayımı (Otomatik sistem)                                                            

Retikülosit Sayımı #    0,0545 x10^6/uL        0,026 - 0,095                         

Retikülosit Sayımı %    1,06     %         0,51 - 1,81                             

IRF       11,7     %         1,6 - 10,5                               

LFR,     88,3     %         89,9 - 98,4                             

MFR,     10,6     %         1,6 - 9,5                                 

HFR      1,1       %         0 - 1,7                        

RET-HE 28,6     pg        32,1 - 38,8

Magnezyum (Serum/Plazma)  2,01     mg/dL  1,6 - 2,6                                 

            Globulin           2,56     g/dL     2 - 3,5            

            Bilirubin, İndirekt.        0,160   mg/dL  0,000 - 0,900                         

            Üre (Serum/Plazma)    30,3     mg/dL  16,6 - 48,5                             

            Potasyum (Serum/Plazma)      4,8       mmol/L           3,5 - 5,1                                 

            Kreatinin (Serum/Plazma)       0,44     mg/dL  0,32 - 0,59                             

            Albümin (Serum/Plazma)        4,83     g/dL     3,5 - 5,2                                 

            Bilirubin, total (Serum/Plazma)            0,260   mg/dL  0,300 - 1,200             

            C reaktif protein (CRP) (Lateks)           0,2       mg/L    0,0 - 5,0                                 

            Demir bağlama kapasitesi       401,4   µg/dL   125 - 345

Demir bağlama kapasitesi       458      µg/dL   220 - 420                               

            Lipaz (Serum/Plazma)  24,1     U/L       13 - 60

Demir ve Demir Bağlama Kapasiteleri                                                           

Demir Bağlama Kapasitesi (UIBC)       401,4   µg/dL   125 - 345                   

Demir Bağlama Kapasitesi (Total)       458      µg/dL   220 - 420                               

Serum Demiri  56,6     µg/dL   33 - 193                                 

            Demir (Serum/Plazma)            56,6     µg/dL   33 - 193                                 

            Aspartat aminotransferaz (AST) (Serum/Plazma)        32        U/L       5 - 40

Laktat dehidrogenaz (Serum/Plazma) 280      U/L       120 - 300                               

            Ürik asit (Serum/Plazma)         4,6       mg/dL  2,4 - 7                        

            Fosfor (Serum/Plazma)           4,51     mg/dL  3,3 - 5,6                                 

            Üre                                                                

Üre,     30,3     mg/dL  16,6 - 48,5                             

Bun,     14,16   mg/dL  7 - 22                         

            Sodyum (Serum/Plazma)        141      mmol/L           135 - 145                               

            Kreatin kinaz (Serum/Plazma) 144      IU/L     0 - 190                       

            Alanin aminotransferaz (ALT) (Serum/Plazma)            17        U/L       5 - 41

Kalsiyum (Serum/Plazma)       10,50   mg/dL  8,80 - 10,80                           

            Gamma glutamil transferaz (GGT) (Serum/Plazma)    9          U/L       5 - 60                         

            Bilirubin, direkt (Serum/Plazma)          0,100   mg/dL  0,000 - 0,300                         

            Glukoz (Serum/Plazma)           89,8     mg/dL  70 - 100                                 

            Amilaz (Serum/Plazma)           130      U/L       28 - 100                                 

            Protein (Serum/Plazma)          7,39     g/dL     6,4 - 8,3                                 

            Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri)        0,252 NEGATİF(-)        COI      NEGATİF(-)                             

            Anti HBs (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)      55,57   IU/L     NEGATİF(-)                             

            Anti HCV (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)      0,052 NEGATİF(-)        COI      NEGATİF(-)

HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri)         0,484 NEGATİF(-)        COI      NEGATİF(-)                             

            Enterik adenovirus antijeni     NEGATİF(-)                  NEGATİF(-)                             

            Helicobacter pylori direk antijen         NEGATİF(-)                  NEGATİF(-)                             

            Rotavirus antijeni        NEGATİF(-)                  NEGATİF(-)                             

            Beta HCG (Serum/Plazma)       <0,200            U/L       < 2,6                          

            Ferritin (Serum/Plazma)          16,1     µg/L     30 - 400                                 

            CA 19-9 (Serum/Plazma)         7,48     IU/mL  < 27               

            Folat (Serum/Plazma)  9,31     µg/L     3,89 - 20                    

            Vitamin B12     416      ng/L     197 - 771                               

            CA 125 (Serum/Plazma)          12,5     IU/mL  < 35                           

            CA 15-3 (Serum/Plazma)         13,7     IU/mL  < 25

Alfa-Fetoprotein (AFP) (Serum/Plazma)           1,79     ng/mL  < 12,00                                  

            25-Hidroksi vitamin D  28,5     µg/L     20 - 60            08.05.2024     

            Karsinoembriyonik antijen (CEA) (Serum/Plazma)      1,56     µg/L     < 5,20                        

            Çinko (Serum/Plazma) 77        µg/dL   60 - 120

İnhibin A          0,4       ng/L     <2.0                08.05.2024     

            Nöron spesifik enolaz (Serum/Plazma)           94,3     µg/L     0 - 18.0                                  

            Vanilil mandelik asit (VMA)/Kreatinin (Spot idrar)                                                                  

Vanilmandelik Asit (VMA), spot idrar    1,9       mg/L                                      

Vanilmandelik Asit (VMA) / Kreatinin Oranı, spot idrar 9,9       mg/g krea       <12.0                         

Kreatinin, İdrar (Spot)...          18,9     mg/dL  24 - 392

Doktor MR istedi hocam ne yapmalıyım çok korkuyorum.Nöron spesifik enolaz değeri çok mu yüksek hocam internette tümör fln yazıyor cevap verirseniz çok sevinirim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113959
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2024 Saat 09:33
NSE yuksekligini destekleyen bir "Kan sayimi" YOK!! Muhtemelen gecirilmis blr Viral hastaliktaki doku 
yikimina ait bir yukseklik! 
Bu test cok guvenilir bir test degildir. Ayrica da, bunu destekleyecek hicbir bulgu YOK!
Yukarı Dön
betül11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 May 2024
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betül11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2024 Saat 09:49
Hocam 15 gün önce  kafasını çarpmıştı o da etkilemiş olabilir mi bir de dalaktaki hemanjiyom da 94lere çıkmasına neden olur mu karin MRı istedi  hocam çektirelim mi ne yapacağımızı bilmiyoruz hocam 

Düzenleyen betül11 - 14 May 2024 Saat 09:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113959
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2024 Saat 10:16
Kafa carpmasi yukseltebilir. NSE en fazla beyinde oksijensiz kalma durumunda yukselir. 
Dalaktaki Hemangiom varsa var!! Ne olmus?? 10 yasina kadar kendiliginden kaybolur.
Cok dert ediyorsaniz; Propranolol kullanin, kuculur.


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 May 2024 Saat 10:17
Yukarı Dön
betül11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 May 2024
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betül11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 10:46
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam 2 sorum daha olacak  değerli görüşleriniz bizim için çok onemli
1-  6,5 yaşındaki bir çocuğun Noron Spesifik Enolaz değeri kac olmali hocam 94 çok mu yüksek bir sonuç 
 2-  İlgili şikayeti olmazsa bu testi tekrar yaptirmamiza gerek var mı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113959
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 16:43
30ng/mL ustu yuksek sayilir. 
Yukarı Dön
betül11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 May 2024
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betül11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2024 Saat 18:22
Hocam biz nasıl bir yol izlemeliyiz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.