Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 yaş ilaç yutma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

3 yaş ilaç yutma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3 yaş ilaç yutma
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 22:50
Hocam okullar kapanınca memlekete gideceğiz inşallah.  Yaşlı babaanne ,dede var. Malum kalp,tansiyon ,kan sulandırıcı ilaçları oluyor. Bazen yere düşürüyorlar bulamayıp bırakıyorlar. Kimseye de demiyorlar. 3 yaşındaki oğlum babasını ilaç içerken görünce bende icicem diyor. Şimdi bende korkuyorum. Bulupta içerse diye. Bu ilaçlar çocuğu kötü yapar mı ? Nasıl anlarım.
Yukarı Dön
Urazereninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 23:28
Ben malesef oglum 3 yasindayken yasadim. Babaannesinin tansiyon ilacini agzinda cigniyor halde yakaladim. Apar topar hastaneye götürmüştüm. Mide yikama tedavi iki günlük onlem amacli ypgun bakim sureci derken sükür hasarsiz atattik Ama ömrümden ömür gitmisti. Zaten ben cok dikkat eden bir anneydim. Ama malesef misafirliklerde ya da gelen misafirlerle bu kazalar yasaniyor. Bizimki de babaanne cantasini ortaya biraktigi icin yasanmisti. Ben o gunden beri hem oglumu tek basina cocuksuz evlere birakmiyorum(teyze amca evi gibi). Hem misafirliklere gittigimde once kendim etrafi gezer ilac vs var mi diye komtrol ederim. Evime gelen misafirlerin de cantalrini ilk is kendim yüksek bir yere asarım.  Özellikle tansiyon ve kalp ilaclari cocuklar icin cok tehlikeli. Allah kimseye yasatmasin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2024 Saat 00:49
Bu gibi ilaçlar bir avuç yenirse, tehlikeli olurlar! Öyle 1 tane yemekle bir şey olmaz.
Siz bakmayın bizim hastanelerde yapılan soytarılıklara! Onlar böyle para kazanıyorlar!

Eğer 1 taneden fazla alındığından şüphe edilirse, mide yıkanır ve o ilaç çıkan sıvıda aranır: Fazlası varsa,
 sadece 1-2 saat tansiyon kontrolü yapılır. Tansiyon normal ise, eve gönderilir. 
Kalp ilaçlarından tehlikeli olan; Digital ilaçlarıdır. Eger 1 taneden fazla alındı ve kalp ritmi bozulmuş ise, 
yoğun bakımda takibe alınır!Kalp ritmi normal ise, eve gönderilir. 
Benim anlamadığım!! Kalp ve tansiyon ilaçları genelde tek doz alınan ilaçlardır!! Gezmeye giderken NİYE 
beraberlerinde taşırlar?? 
Ayrıca da, modern ilaç kutularına çocuklar acamasın diye özel kapak sistemleri yapılmıştır. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.