|
Ateş kusma 1 gün sonrası ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Tem 2024 Saat 00:08 |
Merhaba Kadir bey
3 yaş erkek. 14 temmuz gece ateşi çıktı ve kustu. Ertesi gün akşama kadar ateş düşürücü vermedim. 39 u gördüğü oldu. Ertesi gün akşam acıyor diyip başını gösterdiği için calpol verdim saat 19.00 ve 01.00 ile iki kere. Tekrar vermedim öğlen terledi ve ateşi düştü normale geçti. Bir gün sonra ishale döndü. Bu esnada yemek su sorun olmadı. Aradan 1 gün geçti düzeldi sanmıştım herşey normal ama huysuzluk vardı. Gece den ittibaren çok yoğun karın ağrısı yaşıyor tuvaletini yapıp uyuyor. Uyanıyor tuvalet yapıyor. Su istiyor içiyor biraz ve yine karın ağrısı ve gazlı ishal başlıyor. Yani akşam 10 dan şu an 05.50 ye kadar sürekli böyle. Yiyecek teklif ettim istemedi. Ama su içiyor. Normalde uyumaz erken 20.00 da gidip odaya yatıp uyudu 22. 00 da kalktı tuvalet. 2 saat sonra yine. Tuvalet sancısı ile ateşi çıkıyor tuvaleti yapınca terliyor ve düşüyor ateşi. Bazen temizliyorum bazen duşa sokuyorum ter ve dışkı yolu ile bulaşan virüsleri vücuttan uzaklaştırmak için. Ve inanılmaz kötü kokuyor gazı bile. Ekşi gibi. Bozuk yumurta, balık kokusu gibi. Bu kusma ile ishal aynı hastalık mı yoksa farklı farklı mı çözemedim araya sağlıklı 1 gün girince. Yapmam gereken başka birşey var mı? Sizden öğrendiklerim ile bu kadar.
Düzenleyen Glnrkzy - 20 Tem 2024 Saat 06:03 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakterilerle olan ishallerde ÖNCE kusma başlar, kusma geçer ve arkadan ishal başlar
Yazılarıma biraz göz atmış olsa idiniz bunları bilirdiniz. Sakın ilaç/antibiyotik vermeyin. Hiç olmazsa; ilk sayfadaki yazarlar kısmındaki ishal ile ilgili makalelrimi okuyun.
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam biz bir sahil kasabasındayız çevrede bir söylenti var lağam suyu içme suyuna karışıyor diye ama boş dedikodu olabilir çünkü 1 buçuk aydır buradayım ve yeni oluyor bu. Birde her yaz burada böyle bir salgın oluyor.. Denizden kapmaz diyorsunuz ama deniz çok kalabalık yani başımızda ki kişi bir pislik yaptıysa kişi sayısı artınca o esnada da kalabiliriz değil mi?
Yazılardan anladığım kanlı ishal olmadığı sürece antibiyotik gerekmiyor doğru mu? Saat 10. 30 hala devam aynı şekilde
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Balıklar ve martılar da denize kaka yapıyorlar! Bir şey bulaşıyor mu?
Yani illaki bana "geyik muhabbeti" yaptıracaksınız!! 1971'de Cerrahpaşa'da Mikrobiyoloji asistanı iken, Sağmalcılarda(Bayrampaşa)da "El Tor Kolera" salgını başlamıştı. Rahmetli hocam Prof.Ekrem Kadri Unat benden İstanbul'un sahillerinden ve plajlarından su örnekleri toplalamı ve Kolera dahil bakteri arama görevi vermişti. Topladığımız hiçbir suda Kolera ( ve El Tor Kolerası) bulamadık. Tifo bakterisi bile yoktu! Bunun üzerine çalışmayı tesine çevirdik ve bu su örneklerini sterilize edip biz her türlü bakteriyi, hem de saf kültürlerden bulaştırıp, oda derecesinde, buz dolabında 15, 30,60 dakika ve 1 gün bekletip tekrar bakteri aradık. Hiçbir su örneğinde, bulaştırdığımız bakterilerden eser yoktu! Bu çalışma yayınlandı. Ama hiçbir ilgi görmedi.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Tem 2024 Saat 11:38 |
|
![]() |
|
Anlıyorum hocam. Gerçekten çok kıymetli bir çalışma olmuş.
Bizi de affedin. Yıllarca doğru bildiklerimizi sizinle tersine çevirdik. Elimizde sancı çeken ishal bir çocuk var. Evet Kadir hoca ne demişti aynen devam diyip başlıyoruz. Biri geliyor lapa ver, biri geliyor şase ver. Diyorum hayır ishal kesilmez.. Götür antibiyotik versinler diyenler. Yani çocuğum acı çekerken sanki ben kötü anneyim de evdeyim oturuyorum. Millet çoktan hastaneye gidip yatışını verip serumu takmış yan koltukta uyuyordu.. Ben 36 saat 14 ünde 36 saat şimdi uyanığım. Gece çocuk yıkıyorum yediriyorum sakinleştiriyorum ama yok o esnada korku salıyorlar insana. Ve inanın çok fazlalar Makalenizden anladığım bakteriyel bir ishal bu.. Öğlen saatleri kaka artık şeffaf olmaya başladı yani mukoza sadece. Koku artık gelmiyor.. İştah acıldı. Karın ağrısı yine oluyor belli Aralık. Sanırım iyileşme dönemine geçiyor. Kan falan da hiç gözlemlemedim. Sizin emeğiniz büyük.. Ekstra yorduğum zaman sizi kendimi kötü hissediyorum. Hocam saat 15.30 karın ağrısı geliyor sonra yine tuvaleti yapıyor ama mukus ve kılcal kırmızı kahve rengi arası çizgiler var sanırım bunlar kan. Arkasında yine kaka yaptı kana benzer birşey görmedim çünkü dolu doluydu. Lapa vs yemez. Kraker, yoğurtlu makarna, pilav verdim hatta şu an 1 tabak pilav ve su yedi. Daha önce yazılarınızdan okuduğum tuvaletini yaptıkça mikrobu dışarı atacak. İshal kesmiyorum o yüzden zaten. Hastaneye gitmem veya antibiyotik kullanmam gerekiyor mu artık. Gerekirse hangi antibiyotik bulunduğumuz yerde çocuk doktoru yok çünkü gerekirse ben yönlendirneye çalışayım tavsiyeniz üzerine. Öğlen 12 den 15.30 a kadar 7 bez kirletti. Özellikle yemek yedikten su içtikten sonra ağrısı oluyor
Düzenleyen Glnrkzy - 20 Tem 2024 Saat 15:54 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Barsağın İÇİNDEKİ bakteriler ile antibiyotiği NASIL buluşturacaklarmış, merak ediyorum!
Antibiyotikler SADECE kan dolaşımı olan dokularda etkilidirler. Bu sebeple de, barsak içindeki yabancı bakterilere etki edemezler iken, barsak cidarına yapışık olan yararlı bakterileri yok ederler. Bunun sonucunda da, "Antibiyotik ishalleri" başlar ve sadece bu durumda Probiyotik ürünler işe yararlar! Önce Türk doktorları bunları öğrenecekler de, sonra da bu bilgileri halka aktaracaklar da; ölme eşeğim ölme! NOT: Bir zamanlar, sırf bu (o zamanlar bile bilinen) mekanizma yüzünden "Streptomagma" diye bir ürün piyasaya sürülmüştü ve Türk doktorları'ndan pek rağbet görmüştü!! Yarardan fazla zarar veriyordu! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Tem 2024 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
Anladım hocam.
Neyse ki iştahı iyi herşeyi olmasa da sevdiği şeyleri yiyor. Bu arada üst kat komşu da 1 ay önce aynı şeyi geçirmiş. Eczacı kızı da salgın varmış. Hepsi aynı şekilde bir kere kusma. Ağrılı ve kokulu tuvalet. Sonra ishal onlar şase kullanmış 4 gün sürmüş. Tek fark bizim tuvalette küçük küçük kan oluyor.. Bu normal midir. Bağırsağın çok çalışması ile mi alakalı bir nevi. Yani bol kakada belli olmuyor ama arada da sümüksü şeffaf kaka yapıyor onunla görünüyor. |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Önemli değil. Kendiliğinden geçer.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|