D vitİamin yüksekliği |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
yaksu
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 473 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba benzer olay yaşadığım için bilgi vermek istedim. Bende emzirirken dvit ampül aldım ayrıca oğluma da vermiştim dvit sonucu oğlumda yüksek çıkınca tahlili yapanlar aynı tepkiyi göstermişti. Böbrekleri yorar vs demişlerdi.Kadir hocama sordum sayesinde hiçbir şey yapmadım üzerinden bir yıl geçti bir sıkıntı olmadı şükür rahat olun. Benimde oğlum iki yaşındaydı.
Düzenleyen yaksu - 04 Ara 2024 Saat 00:14 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Senelerden beri anlatıyorum. Türkiye de; Tıp Fakülteleri'nin, D vitamin dozlarını, etkileşimini, metabolizması
hakkında en ufak bir bilgileri yoktur. - Gelişmiş ülkelerdeki günlük 400ünitelik doz, Türkiye'de geçerli değildir. - Olması gereken seviye; 50-100 aralığıdır. - Zehirlenme dozu; uzun süreler kandaki seviyenin 150 üstü olarak devam etmesi ile oluşabilir. - Eğer vücutta yeterli D vitamini varsa, vücuttaki D vitamin metabolizması aktif D vitamini oluşturmaz ve oluşan ara ürünler 24,25 Di-hidroksikolekalsiferol olarak inaktif şekil alır.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|