Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 280
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 10:24
Çok haklısınız hocam. Buna şahit olmak ülkem adına beni çok üzse de; okumaktan, bilgilenmekten başka çaremiz yok.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 22:30
Hocam sonuçları sizinle de paylaşayım. Hgb düşük görünüyor ama bide siz yorumlar mısınız? Erkek, 3 yaşında.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 22:58
Anemi filan YOK! Cahil laboratuvar, 3 yaş çocuğu Hgb değerinin yanına "Erişkin Referans Aralıklarını" yazmış.
Bu gibi PUŞT laboratuvarlara hadlerini bildirin. 
Yoksa bunların düzelecekleri filan yok. 

Ayrıca da; D vitamin seviyesi çok düşük!! Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 içirin ve Nisan ayında tekrar  D vitamin
baktırıp bana yazın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2024 Saat 22:59
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2024 Saat 17:00
Anemi için takviye edici gıda verdi hocam ama almadım zaten. Kırmızı et pek yemiyor biraz et yemesini desteklerim diye düşündüm.

Hocam benim bir kaynaktan bulduğum değerlerde 1-6 yaş hgb değeri 9.5-14.1 
Doğru mudur hocam?
Burdaki paylaşımlara baktım ama çocuklar için kan sayımı değerlerini bulamadım öyle bir başlık var ama girilen link açılmıyor.

Benim yararlandığım tablo bu hocam

Düzenleyen NagihanKY - 05 Ara 2024 Saat 17:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2024 Saat 19:19
Önemsiz farklarla doğru. 
Koyduğunuz iyi olmuş. 
Görüldüğü gibi; hem yaşa göre, hem cinsiyete göre farklı değerler var!
Ama ne gam!! Bunlar Türk doktorlarını hiç ırgalamaz. Onlar mevcut soygun düzeninden çok memnunlar!

Bu değerli tablo "Dvit" başlığı altında olduğu için, üyeler tarfından bulmaları zor olacağı için;
" YAŞA GÖRE KAN DEĞERLERİ" başlığı altında yeniden kopyalayıp sayfaya koydum. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2024 Saat 19:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.