|
Sağ Karin Bölgesi Üzerine Çubuğa Düştü |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
alyambe
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Sağ Karin Bölgesi Üzerine Çubuğa DüştüGönderim Zamanı: 01 Eyl 2026 Saat 14:24 |
|
Hocam selamlar oğlum 10 yaşında, köyde elinde değnek koşarken değneğin üstüne doğru düşmüş, ön taraf sağ karın bölgesi üstüne. Yanında dedesi vardı ilk böyle değnek sağlandığında 30 saniye kadar derin derin zor nefes alıp vermiş. Yanıma geldiğinde herhangi birşeyi yoktu tabi sert düştüğü için hafif yara gibi olmuş ama dedesi o 30 saniye yaşadığından dolayı korktu hastaneye gittik, elle muayene sonrası röntgen dediler röntgeni çektirdik birşey yok röntgende dediler, sonra kan tahlili ve ultrason yaptıralım sonra tomografi de gerekirse onu çekeriz dediler. Ben çıktım gittim hastaneden, aradan 4 saat geçti oğlumda herhangi bir sıkıntı yok çok şükür ama içten içe de endişe ediyorum çünkü şimdi köye dönüyoruz malum hastane yok, sizce doğru mu yaptım sizin öneriniz ne olurdu, tahlil ultrason yaptırmalı mıydım o kadar sıra vardı ki çocuğum o ortamda hasta olur diye kurtulmak istedik aslında sağlıklı görününce doktor da çıkarken hafif kızıp iç kanama sızıntı organ hasarı ihtimaline karşı takip edin o zaman dedi karın ağrısı bulantı kusma gibi konularda dedi..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2026 Saat 18:31 |
|
"Sağ karın bölgesi" nde, Karaciğer var. AMA, karaciğer kaburgaların "arkasında" yer aldığı için emniyettedir.
Kaburga altında ise, kalın barsak vardır ama hareketli olduğundan zedelenmesi çok zordur. O yüzden ileri tetkikleri yaptırmamakla iyi yapmışsınız. Belli ki, o doktorun Anatomi bilgisi de kısıtlı? Sorsa idiniz, o bögede, benim anlattıklarından başka hangi organlar varmış!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|