Benal hn. merhaba.
Benim 6,5 aylık bir oğlum var. 3.600 gr 52 cm (baş çevresi:37 cm) doğdu. 5 gün evvelki ölçümlerinde ağırlığı 8.530 gr boyu:63,5 cm kafa çevresi:44,2 cm çıktı.
1.sorum: Bebeğim doğduğundan beri dili genelde hep dışarda en azından uç kısmı dudaklarının arasından hep gözüküyor. Geceleride genelde ağzı açık uyuyor. Doktoru bunun doğumdan gelen reflekslerden olduğunu 8.aya kadar geçmesi gerektiği eğer geçmez ise troid hormonlarından kaynaklanabileceğini ve o zaman tahlil yapacağımızı söyledi. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ve eğer troid hormonları ile ilgili ise bebeğim üzerinde herhangi bir olumsuz etki bırakırmı?
2. sorum: Bebeğimi meme emme dışında bir türlü uyutmayı başaramıyorum. Ancak emerek uyuyabiliyor. Kendi başına uyumasını nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
3.sorum: Bebeğim önceleri gece uyandığında meme emer ve uykusuna devam ederdi. Ancak bir kaç gündür 4 den sonra uyanıyor ve en az bir saat boyunca bir türlü uyutamıyoruz. Neden olabilir sizce, acaba diş çıkarması nedeniyle olabilirmi?
Kusura bakmayın sorularım biraz çok oldu ama fırsat bu fırsat kafama takılan şeyleri sormak istedim. Şimdiden tşk eder iyi çalışmalar dilerim.