|
Tuvalet eğitimi ve kaka tutma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
duyru ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2024 Saat 10:44 |
Hocam merhabalar sizin sayenizde 2 kızımıda ilaçsız büyüttüm teşekkür ederim. Küçük kızım şuan 3 bucuk yaşında geçtiğimiz yaz tuvalet eğitimine başladım fakat kızım kakasını altına kaçırınca kakasının kıyafetine bacaklarına bulaştığını görünce çok etkilendi. O günden sonra çişini de kakasını da klozete yapmayı reddetti asla zorlamadım sürekli anlattım kakasını klozete yaparsa kıyafetine ve bacaklarına bulaşmayacağını bulaşsa bile sorun olmadığını temizleyebileceğimizi ama asla kabullenmedi. Zorlamadım bezini geri taktım bu süreçte kaka ile ilgili kitaplar eğlenceli şarkılar çizgi filmler izlettim ama kızım da aşırı bir tepki oluştu eline çikolata bulaşsa elim kakalı diye ağlıyor. Asıl sorunumuz ise o günden beri ben kaka yapmak istemiyorum deyip kakasını tutmaya başladı son raddeye kadar kakasını tutuyor yapmak istemiyorum O pis diyor bu süreçte kakasını tuttuğu için çişini de tutuyor ve 2 defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Ben kesinlikle zorlamadım bezini zaten bu olaydan 3 gün sonra geri taktım ama bezine de yapmak istemiyor kakasını o günden beri kakası geldiğinde tutmak için elinden geleni yapıyor Ne yapacağımı şaşırdım psikoloğa mı gitsek psikiyatriye mi gitsek kendi haline mi bıraksak bilmiyorum ki zaten o günden sonra asla klozete zorlamadım bezini geri taktım ama kaka tutma olayı Yaklaşık 3 aydır devam ediyor Ne yapabiliriz duphalac kullandım Evet kakayı yumuşattı ama onu bile tutuyor son raddede yapıyor tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118989 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yüz bin kere anlattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Tuvalet eğitimi" kedi-köpek yavrularına verilir. Çocuklar; zamanı gelince söylerler. Zorlamak, psikolojik sorunları da beraberinde getirir ve bunların bazıları hayat boyu sürer. Gene hangi salağın gazına geldiniz de bu haltı yediniz!!
|
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 473 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zamanı gelince meselesi doğru bize sakin olmak düşüyor gerçekten her çocuk farklı her çocuk zamanı gelmeden tamamen çözmüyor bu tuvalet işini acizane tavsiyem mümkün mertebe az konuşmak sakin olmak konuşunca da olumlu abartmadan konuşmak
|
|
![]() |
|
duyru ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
Çok Haklısınız hocam ama ben okuyan araştıran bir anneyim sizin sabit yazılarınızda tuvalet eğitimi ile ilgili bir şey görememiştim Boş vakitlerimde kitap okur gibi sizin yazılarınızı okuyorum Demek ki denk gelmemiş bana yazınız
![]() ![]() |
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Desteğiniz için teşekkür ederim Umarım yoluna girer
![]() |
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118989 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz hiç karışmayın, kendi haline bırakın. Sadece yardım istediğinde müdahale edin.
SAKIN Türkçe, sağlık ile ilgili yazıları okumayın. Onların tamamı doktorlara iş çıkarabilmek maksadı ile yazılıyor.
|
|
![]() |
|
canberkk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Eyl 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 72 |
Forumu okurken mesajiniza denk geldim kendi cocugumuzdan bir ornek vermek istedim size ayni sey bizimde basimiza geldi bir sure beze geri döndü hiç karismadik. Sonrasinda bir gun kendisi gelip ben artik buyudum bunu istemiyorum dedi ve birkez bile kaçirmadi. Hocamin soyledigi gibi karari kendi vermesi cok daha kolay oluyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|