|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
beria ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Puanlar: 702 |
![]() Gönderim Zamanı: 22 Nis 2012 Saat 18:06 |
arşivi karıştırdım pek sonuç alamadım...
arkadaşlar çocuklarınızda tuvalet eğitimine ne zaman ve nasıl başladınız...neler yaptınız...ne kadar süren bir süreç...
tecrübeleriniz işimizi kolaylaştıracak, bize ışık tutacaktır... katkılarınız için şimdiden teşekkürler... |
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 70718 |
![]() |
bu link belki fayda eder sanaaaaaaaa
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gülsen ![]() Moderatör ![]() Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 7519 |
![]() |
Ben şu an 2. oğlumda bu sürecin tam ortasındayım çok yakın hissettim kendimi hemen atladım
![]() Öncelikle şunu söylemeliyim ki Efe de ( Büyük oğlum ) bir hafta da kitapta yazılanları uygulayarak tereyağından kıl çeker gibi hallettiğim tuvalet eğitimini Eren de ( küçük oğlum ) halledemiyorum kıl yağa yapıştı ![]() ![]() ![]() Aslında ikinci çocuk daha kolay olur dediler bana hep ve beni kandırdılar ![]() ![]() Gelelim sadede , Efe de 2. yaş gününden 2 ay sonra ondan hiç talep gelmediği halde ben bezinin 1-2 saat kuru kaldığını farkederek başladım bu sürece önce 2-3 gün tuvaletini ara sıra tuvalete yaptırdım ama bezlemeye devam ettim. 1 seferde kakasını yapmadan önce fark ettim ve tuvalete yapalım mı dedim ? oda kabul etti yaptık ben ertesi gün azalan bezleri ortadan kaldırdım bezimiz bitmiş bugün bez takamayacağım sana dedim banyoya da gülen yüz yaptığımız bir tablo astım. 2-3 gün o tuvaletini söylemeden ben götürdüm. Daha sonra arada sormadım o tam çişini yaparken çişim geldi dedi ufak kazalar 2-3 gün sürdü ve sonunda mutlu son çişimizi yapmadan anne tuvalet dedi ve tuvalete yaptık bir 10 gün dışarıya çıkışlarımız kısa süreli oldu sonra oda bitti gitti. Eren de ise eğitime bir türlü başlayamadım çünkü büyük tuvaletini tuvalete yapmayı hiç kabul etmedi bende ara ara açtım altını denedim çiş ile ilgili sıkıntımız yok ama büyük tuvaletini tuvalete yapmak istemiyor oturak da denedim ama istemedi beze yapacağım diyor beziminz bitmiş dersem iç çamaşırıma yaparım o zaman diyor sadece 1 kere tuvalete yaptı eğer ısrarcı olup bez takmazsam bu sefer büyük tuvaletini tutuyor havalar ısındı artık tamamen bezden kurtulmasını istiyorum 3. yaş günü de geçti çünkü bakalım ne zaman geçecek bu sancılı süreç
![]() |
|
![]() |
|
miss hugolina ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007 Konum: kendi halinde:) Durum: Aktif Değil Puanlar: 9100 |
![]() |
Merhabalar,
Allah kolaylık versin öncelikle
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dilek yiğitcan ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3304 |
![]() |
allahıma binlerce şükür ilk oturaklı tuvalete hayvanlı oturak aldım oturdu buraya oturacan haber verecen bak bizde böyle yapıyoz bez bağlarsan pişersın dedık 2 yaşını doldurmamıştı erken öğredi oğlum allah kolaylık versın canım .
|
|
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
|
|
![]() |
|
dilek yiğitcan ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3304 |
![]() |
benimde yaklaşık gülsen gıbı oldu
![]() |
|
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
|
|
![]() |
|
MaRaL ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3238 |
![]() |
kizim 26 aylikdi , bezini çikarir yangin ayse gibi dolanirdi evde, butun gun ben baglardim o çiakrirdi:) canima tak dedi bigun çikardim bezini ak$am ustu ogle uykusundan kalkiinca
yatana kadar uç bes defa yapti çi$ini altina.. ertesi sabahda kazayla lazimliga oturup yapti bende $eker verdim yapti diye, evde bayram yaptik ve bitti egitim :) yani yarim gun bile surmedi oglum 24 aylik,bezinden gayet memnun gorunuyo, bende bekliyom yangin ahmet olmasini ![]() Düzenleyen MaRaL - 22 Nis 2012 Saat 19:19 |
|
![]() |
|
beria ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Puanlar: 702 |
![]() |
anladığım kadarıyla 2 yaşını dolduran çocuklarda daha kolay olmuş...
anam bizim ki de bir yangın olaydı...
![]() gülsen hocam o faydalandığınız kitap hangisiydi ilk çocuklarda tutuyor sanırım denemeye değer... ![]() walla bugün lazımlığa alışsın dedim, oturmasını öğrettim bizimki ters çevirdi oynadı, sandalye yaptı tezgahı karıştırdı, derken baktım amaçtan sapıyoruz kaldırdım...bir ara altını açıp oturttum, bezini bağladım işime gittim ki kakasını yapmış ![]() |
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|