Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Üniversite
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üniversiteler 3 yıl oluyor!...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÜniversiteler 3 yıl oluyor!...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Konu: Üniversiteler 3 yıl oluyor!...
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 17:21

YÖK, bu kez de başarılı üniversite öğrencilerinin eğitim süresini bir yıl kısaltacak düzenleme için düğmeye bastı.


Öğrencilerin okuldan atılmalarına son veren yasa taslağını, görüş için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderen YÖK, bu kez de başarılı üniversite öğrencilerinin eğitim süresini bir yıl kısaltacak düzenleme için düğmeye bastı.

Üniversitelerdeki her bölümün bir kredisi ve zorunlu dersleri olacak. Öğrencilerin okuldan mezun olabilmeleri için, dört yıllık eğitim sürecince verilecek dersleri ifade eden bu krediyi tamamlamaları gerekecek. Her öğrenci başarı durumuna göre kredi kullanabilecek. Kendisine güvenen öğrenciler, dört yıllık eğitim süresince tamamlamaları gereken toplam krediyi, üç yılda kullanarak, bir yıl erken mezun olma avantajından yararlanabilecek.

Örneğin, toplam 100 kredisi olan bir hukuk fakültesi öğrencisi, tüm dersleri ifade eden 100 krediyi, dört yıllık eğitim süresi yerine üç yılda alarak, sınavları başarması koşuluyla okulu bir yıl erken bitirebilecek.

İSTEYEN OKULA ARA VERECEK

Taslak aşamasındaki sisteme ilişkin bilgi veren YÖK yetkilileri, 'Sistemle, çok erken mezun olacaklarını öngörmedik. Üniversitedeki dersleri 1-2 yılda tamamlamak mümkün değil. Öğrenci çok başarılı olsa dahi, en erken üç yılda mezun olabilir' değerlendirmesi yaptılar.

YÖK'ün yeni çalışması kapsamında, üniversite öğrencilerinin dil öğrenimi, askerlik, iş veya özel hayatla ilgili bir gerekçe nedeniyle eğitimlerine ara verip, daha sonra kaldıkları yerden devam etme yolu da açılacak. Öğrenci, eğitim gördüğü bölümün toplam kredisinin bir bölümünü tamamlayıp, kalanını daha sonra tamamlamak koşuluyla eğitimine bir ila üç yıl süresince ara verebilecek. YÖK'ün önerdiği sistem kabul görürse, Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek Meclis'e sevk edilecek.

OKULDAN ATILMAK DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'na geçtiğimiz haftalarda gönderilen yasa taslağında ise öğrencilerin üniversiteden atılmasını kaldıran bir düzenleme önermişti. Buna göre, öğrenciler okuldan atılmayacak, böylece belli dönemlerde çıkarılan affın da önüne geçilmiş olacak. Dört yılda üniversiteyi bitiremeyen öğrenciler, devam ettikleri sürede iki kat harç ödeyerek eğitimlerine devam edecek.


Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Oca 2010
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 17:38
asılnda bu pek bişey değiştirmiycek bu ben okurkende vardı üstten ders alma gibi (tabi benim yanımdan bile geçmediBig smile)
o dönem gösterdiğin başarına ve isteğine bağlı olarak bi üst dönemden ders alabiliyorun ayrıca zeki çocuk zaten yaz okulunda falan hallediyo işini. gereksiz bi kanun olmuş bence ama okuldan atılma olmaması güzel çünkü hoop ortalaman tutmadı 6 ay uzaklaş  dersten 2-3- kere kaldın güle güle oluyodu.
hem benimde şimdi üniversite okuyan kocam varya bu kanun daha bi hoşuma gitti LOLLOL
çünkü bu sene 3 zayıf getirse güle güle diyeceklerdi (intibak)
Yukarı Dön
comet70 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 08 Haz 2011
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2011 Saat 22:09
benim oğlumda bu yıl sınavlara girecek ilk sınavdan 260 aldı sözel bölümü birde şuan daha önce vermiş olduğu meslek kararıyla şimdiki çok uyusuz sayısal gerektirdiği için sorun yaşıyor keşke bunun içinde bi düzenleme getirilmiş olsa
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010
Konum: erzurum
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:06
içeriği okumadım, başlıktan yola çıkarsam, mümkündür...kredi sayısını tamamlayınca tembel öğrenci olmayınca 3 yılda biter...Smile
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 13 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 918
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2012 Saat 01:01
aslında benim zamanımda da vardı kısmen bu uygulama,alttan hiç dersi olmayan başarılı öğrenciler üstten ders alarak3buçuk yılda mezun oluyodu,tabi ben yaz okuluyla falan 4buçuk yılda zor bitirdiğim için çok ilgilendirmiyodu beni o zamanlar
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010
Konum: erzurum
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2012 Saat 12:20
şimdi başarılı olmaya gerek yok, 27 kredi dönem başı 12 kredi ki, bunu her ünv kendi belirliyor yazın alabilirsin...son seneye bir staj eğlencesi kalabilir...o da kalmaz, 6. dönem alınıp, kalan dersler 6. dönemin yazında yaz okulunda verilebilir...Big smile
çok kolaylaşmış her şey...
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.