merhaba hocam,
kızımın vucudunda yavaş yavaş başlayıp 4 günde bu hale gelen döküntüler oluştu.daha azken cildiyeye götürdük su çiçeği olabilr bile dendi.ama daha başında iken götürdük.yani sivilce gibi idi başlarda.gözlemlemeliyiz dediler.başka bi dr a götürdük ürtiker dedi.gıda ürtikeriymiş.
sizce teşhis doğru mu?ben kronik üstiker ve anjioödem hastası olduğum için ürtikeri iyi bilirim.benim lezyonlarıma hiç benzemiyorlar.gerçi hepsi aynı olmaz ama kafam karıştı yinede.mesela benim ürtikerlerim çıktı mı baş derimde bile çıkar bitlenmiş gibi kaşınırım.ya da ayak altlarıma kadar heryerimde çıkar.ama kızımın ayaklarında ve kafasında yok.
aslına bakarsanız kızımın doğumunda hastaneden numune bebe yağı şampuan v.s veriyorlar ya.işte o zamandan kalma (kızım 3 yaşında yani 3 yıl öncesinden kalma) bebe yağını sürdüm.daha öncede kapağı biçok kez açılmıştı.yani ilk açmamız değil.ama ilk defa sürdüm.ben cuma akşamı sürdüm.c.tesi tek tük çıktı.pazar iyice yayıldı.ve şimdide bu halde.
acaba gerçekten ürtiker mi?ve gıda ürtikeri mi?yoksa benim sürdüğüm yağdan olabilir mi?
gıda olarakda değişik hiç bişey yemedi bu aralar.