Kadir Bey merhabalar,
6 yaşında bir kızım var.Bizim de hikayemiz buradaki anne- babalar ile hemen hemen aynı.Geçen
sene kızım anaokuluna başladı. Başladığı günden okulun bitiş gününe kadar hemen hemen her
haftamız doktorlarda geçti.Her doktordan aynı şekilde 5-10 dakikalık bir muayne ve
sonrasında beşer onar yazılan antibiyotik ağırlıklı ilaçlarla evimizde döndük.Bu arada
bronşit tanısı bile konuldu.Kullanmadığımız antibiyotik kalmadı. Ventonin astım spreyleri ,
buhar tedavisi uygulayacagız diye saatlerce hastanede beklemelerimiz de cabası. Bu sene okula
başlamadan önce mucizevi bir şekilde yazılarınızla ve bu site ile karşılaştım.Doktor diye
geçinen kişilerin çocuklarımızı maddi çıkarları ve cahillikleri yüzünden nasıl daha çok
hasta ettiklerini sayenizde anladım.Bu kişileri Allah'a havale ediyorum.Bu sene başından
itibaren kızımı hasta olduğunda tamamen sizin dediğiniz yöntemlerle tedavi ettim , sizin
dediğiniz şekilde ve sürelerde hastalıkları iyileşti.Tabi kızıma bakan annem hastalıkların
iyileşme sürelerini , öksürüğün iki hafta sürebileceğini bilmediğinden sürekli doktora
götürme hususunda tartıştık.Halk arasında genelde doktora giden ve ilaç içen çocukların
daha çabuk iyileşeceği kanısı yaygın durumda.Ufak bir ateşte veya 1 haftadan uzun süren
öksürükte hemen telaşa kapılmaya başlıyorlar.Sayenizde bu durumdan kurtulduk size bu
konuda çok teşekkür ederim.2 gün önce kızım da grip salgınından nasibini aldı ve
ateşlendi.Ateşi 38.5 üzerine çıkınca Calpol plus verdim ve sizin diğer tedavi yöntemlerinizi
uyguladım.Uzun zamandır kızımı doktora götürmediğimden ve sizin dediğiniz tahlilleri
yaptırmak istediğimden bu gün doktora gittik. Gittigimiz doktor da sizin gibi antibiyotik
tedavisine karşı olan bir doktor .Muayne ettikten sonra kızımın bogazında kızarıklık
oldugunu ve ateşinin oldugunu söyleyerek antibiyotik yazmak istedi ancak ben kan, Strep A
ve idrar tahlili yapılmasını istedim.Uzun zamandır doktora gitmediğimizden bir nevi check-up olmasını istedim. Tahlil sonuçları şu şekilde ;
idrar anazlizi Sonuç Referans
dansite 1025 1005-1030
ph 5 4,6- 8
lökosit esteraz Pozitif (2+)
nitrit Negatif
protein Negatif
glukoz Negatif
keton Pozitif 3+
ürobilinojen 0,2 0,2 - 1
billirubin Negatif
eritrosit Pozitif 1+
idrar mikroskobik analiz
Mikroskobi : her sahada 7-8 lökosit ,2-3 eritrosit,3-4 epitel hücresi ve amorf kristalleri
görüldü
Strep A : Negatif
CRP 1,25 < 0,28
Kan tahlili
WBC 7,32 4,3- 13,5
nötrofil oranı % 63 32,3-69,7
lenfosit oranı % 27,6 14,0-51,0
monosit oranı % 9,3 5,7 - 13,2
eozinofil oranı % 0,0 0 - 7
Bazofil oranı % 0,1 0 - 1,0
nötrofil mutlak sayı 4,51 x10
lenfosil mutlak sayı 2,02
monosit mutlak sayı 0,68
eozinofil mutlak sayı 0,00
bazofil mutlak sayı 0,01
eritrosit 4,9 3,8 -5,0
hemoglobin 12,2 10,0-13,0
hematokrit 37,6 30,0 - 38,0
ortalama eritrosit 76,1 71,0 - 85
ortalama eritrosit hemoglobin 24,7 23,0 - 30,0
eritrosit dağılım genişliği 14,5 12,0 - 15,0
trombosit 228 180 - 400
ort. trombosit hacmi 9,2 7,6 - 13,0
trombosit dağılım genişliği 10,4 9,0 - 20,0
trombosit7büyük hücre oranı 19,2 14,0 - 50,4
platelekrit 0,21 0,15 - 0,40
Tahlillerden sonra doktorumuz 7-8 lökosit olduğundan dolayı idrar yolu enfeksiyonu olabilir
, bogazı kızarık üst solunum yolu enfeksiyonu geciriyor diyerek antibiyotik olarak Zinnat
, sudafed ve burun spreyi verdi. Antibiyotiği 10 gün kullanmamız gerektiğini söyledi.Bu zamana
kadar takip ettiğim forumlarınızda bildigim üzere WBC değerleri normal , monosit degerleri
normal, İdrar tahlilinde nitrit negatif olduğundan ve kızımın ateş , hafif öksürük ve
burunda tıkanıklık dışında bir şikayeti olmadığından (normal şekilde oynuyor , grip ve ateş
yüzünden hafif halsizlik ve hafif iştahzılık var ,) ben bu ilaçları kullanmak istemiyorum
ancak doktorumuzun antibiyotik konusunda hassas olmasına rağmen bu ilaçları vermesi ve CRP değeri beni bir ikileme düşürdü.Bu konuda sizin kıymetli yorumunuzu öğrenmek istiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...