Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 15:14 |
Ben de salladim ikisini de. Ama Eymeni cok uzun zamandir sallamiyorum, besigine koyuyorum besiginde bir iki salladin mi uyuyor. Zorlamiyor.
Ama Elif sallamaktan baska bir yol birakmamisti bebekken. Ogle uykusunu birakana kadar da ogle uykusunu sallanarak uyuyordu. Gece yatarak uyuyordu sallamiyordum. Bayagi oldu sallamayi birakali...
Bu kadar enerjiyi nasil buluyorlar bilmiyorum bazen onun enerjisinden bende istiyorum o derece yani.. 
|
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 15:23 |
gamze abla hatırlamam mı o topici....ama eylülün ağlaması öyle böyle bir ağlama değil...gören bir yeri acıyor,dayanılmaz acıları var sanar...ve istediği olana kadarda susmaz...bebek anne karnında salınıma
alışkınmış,zararı yokmuş filan şimdiye kadar bu okuduklarıma inanıyordum ama...buralar iyice sıcaklaştı ve sallarken ikimizde yanmaya başladık..benim bacaklarımın sıcaklığı ona geçmeye başladımı başlıyor poposunu kaldırıp mızırdanmaya çok zor uyur oldu artık..emerken uyumuyor...uyusa bile yatağına koyunca uyanıyor..yanıma yatırıp sırtını okşayarak uyutayım dedim...oda benimle oynuyor ve uykusu hepten gidiyor..beşiğinde sallayım dedim..ki ilk zamanlar biz eşimle beşiğinde uyutuyorduk... oda olmadı...kayınvalideme son iki gündür acayip kızıyorum hadi gel bu sıcakta sen salla diyeceğim... salıncakta var ,arada onda uyutuyorum ama nereye kadar salıncak....öyle bıraktığın yerde uyuyacak bir tipte değilki...ağzını aça aça esnediği halde geçen akşam zorla 11.30 da uyudu ,saat 7 de uyuyan bebek... bu akşam dan itibaren aynı saatte banyo beslenme azcık sallanma rutinine başlayacağım...gitgide sallanmayı azaltacağım saate alışırsa belki banyo yaptığında birazdan uyuyacağını öğrenir
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
münevver
Elmas Üye
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi
Puanlar: 4639
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 15:34 |
ben oğlumda 2 yaşında aynı şekildeydi...gündüz uyudumu gece uyutabilene aşk olsun..en son allerji için kullandığım şruplardan vermeye başladım 3 de 1 ölçek ancak öyle alıştırdım uyku düzenini..akşam 8 gibi veriyodum 10 uyumuş oluyodu ..10 gün falan böyle yaptım sonra bıraktım hala uyku saati aynı..allaha şükür
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 16:00 |
peki ufaklık nasıl uyuyor
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 17:31 |
Elif Hansa Yazdı:
Hosgeldiiinnn 
Ben ogle uykusunu bitirmek zorunda kaldim iste bu yuzden. Duzene sokmaya ugrasiyorum, 22:30, 23:00 te yatakta oluyor, odasinda pc oldugundan kendi yatagimda uyutuyorum sonra geri yatagina yatiriyorum. Ama dun gece 2 kere geldi yanima, birinde ruya gordu herhalde, anneee, babaaa diye agliyordu, yanima aldim, uyudu, geri yatagina goturdum. Sabaha karsi bir daha geldi giriverdi koluma  Onun disinda gece kalkmiyor, gece süt devresi de bitti cok sukur. 23:00te yatip (bazen geciyor bile), sabah 9:30, 10:00 gibi filan kalkiyor, bazen cok uyuyabiliyor da... ama oglen uyku yok tabi. Oglen uyursa gece uyumuyor cok gec yatiyor uyutmakta zorlaniyorum. zaten ogle uykusunu da unuttu... dun babasiyla cok kosturdular, aksam 9 da filan uykum geldi ben uyuyacam dedi ama uyumadi tabi  Eve indik, yataga yatar yatmaz uyudu... Eliiifff dedim, ses yok... elini tuttum ses yok, tamam dedim uyumus  yorgun oldugu zamanlar tabiri caizse sizip kaliyor bir kac dakikada  yatagini yeni yaptigim zamanlar onunla beraber yatiyordum uyuyunca kalkiyordum... |
şaka bir yana öğlen uykusunu bitirmeye hiç niyetim yok.. aslında önümüz yaz.. yazlıkta canı çıkacak onun denizde sokaklarda.. o zaman sorun olmaz.. ama benim merak ettiğim yatağına yatıp beraber uyumak sakıncalı mı..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 17:36 |
ilal aslına bakarsan 4-5 aylıkken başlıyor eğitim.. yani görsen çınarı yok bu kadar ağlatılmaz nasıl kıyıyorsun derdin.. bu çocuk kendi kendine uyumaya dünyada alışmaz derdin.. ama biraz yok yok biraz değil baya bir sabır gerekiyor.. bir de dış kişilerin seni desteklemesi.. yani çok ağlayınca eğer eşim veya bir başkası yaa yapmayalım deseydi ve birkaç kere tekrarlasaydı benim yelkenler suya inebilridi.. şükür ki herkes destekledi beni ve öyle gitti.. çok ama çok rahat ettim.. bir de saatleri rutine bağlamak gerek tabi.. mesela çınar sabah 10,30-akşam üzeri 4,30 ve gece 21,00 da uyuyacağını biliyordu 5 aylık bile olsa..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 17:37 |
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 17:50 |
sabrina Yazdı:
ben oğlumda 2 yaşında aynı şekildeydi...gündüz uyudumu gece uyutabilene aşk olsun..en son allerji için kullandığım şruplardan vermeye başladım 3 de 1 ölçek ancak öyle alıştırdım uyku düzenini..akşam 8 gibi veriyodum 10 uyumuş oluyodu ..10 gün falan böyle yaptım sonra bıraktım hala uyku saati aynı..allaha şükür |
Gercekten miii  Zarari var mi peki, yani hani alerjisi olmayan cocuklarda kullanildigi zaman...?
Zarari yoksa sirf bu uyku duzeni icin kullanirim...
Uyuyor da duzensiz, eserse 11 de kalkiyor, eserse gece 12 de uyuyor. Biz sabaha kadar otursak oturacak 
Hadi kizim uyuyalim diyorum; yok uyumayalim diyor  Dun cok yoruldu dedim ya, hadi kizim uyku vakti dedim, yataga yat geliyorum dedim, gitti yatti yataga...  ama boyle durumlar nadir iste  uyku vakti dedigim de de saat 23:30 du 
|
|
 |