Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ulasim
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
|
Konu: uyku sorunu Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 23:23 |
Merhaba Kadir Bey ,
9 aylık bir bebeğim var ve sadece emerek uyuyor . Bunu nasıl değiştirebilirim . Kısa bir süre sonra işe başlayacağım . bir çok şey denedim ama emmeden uyumuyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117659
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 10:20 |
O sizin değil, bebeğin problemi.. Siz işe başladığınızda, oda başının çaresine bakmasını öğrenecektir. Siz rahat olun... 2-3 gün "hır" çıkarır, sonra alışır...
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7682
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 10:46 |
Hocam uyku başlıklı sualde bende birşey sormak istiyorum.
Oğlum 15 aylık artık gündüz uykusu uyutmuyorum daha doğrusu kendi uyumak istemiyorum. Ama başlarda iyi olan öğlen uykusu şu anda sadece ve sadece taş çatlasın 1,5 saat oluyor. Fazla uyumuyor. Gece uykusuda akşam en geç 21,30 yatırıyorum. Bazen güzel bazende çok sık uyanarak sabah en geç 8,00'a kadar uyuyor.
Gün içerisinde keyfi yerinde oluyor yani uykulu bir halide yok. Bir problemmi bu kadar az uyuması
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2009 Saat 11:11 |
Uyku çocukların kontrolündedir. Uykusu geldimi, "Düğünde" bile uyuyorlar. Okul/yuva başlayana kadar bir "uyku disiplinine" gerek olmaz. O zamana kadar bırakın hayatlarını yaşasınlar. Hem sabah geç kalkmaları anneler için daha rahatlıktır, bu arada günlük işlerini yaparlar.
|
 |
mahiradasi
Katılımcı Üye
Puanlar: 215
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 00:00 |
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
O sizin değil, bebeğin problemi.. Siz işe başladığınızda, oda başının çaresine bakmasını öğrenecektir. Siz rahat olun... 2-3 gün "hır" çıkarır, sonra alışır... |
uyku vakti geldiginde yatagina birakip odadan ayrilacak miyiz? ama cok agliyor gozunden yas geliyor dayanamiyorum bazen aglasin diyorum orali olmuyorum ama anne olunca anladim ki yurek dayanmiyor  baska nasil alistirabiliriz Kadir bey?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 14:37 |
Arzu ederseniz, 5 gece yatmadan 20dak. evvel, yarım ölçek "Sipraktin" verip bir uyku alışkanlığı geliştirebilirsiniz.
|
 |
mahiradasi
Katılımcı Üye
Puanlar: 215
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 17:26 |
cok tesekkur ederim Kadir bey.
|
|
 |
sdts
Üye
Puanlar: 98
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 22:37 |
kadir bey oğlum 10 aylık gece değilde gündüz uyku problemi yaşıyoruz benimle birlikte öğlen dışarı çıkıp akşam 10 da eve gelse bile gözünü kırpmıyor bebek arabasında kolda falan asla uyumuyor illa evinde bacaklarım da sallancak bu uykusuzluk onu kötü etkilermi çünkü daha minik bide malesef gece uykusuna dalana kadar onunlayım hatta gece uyanıp emzirip yatağına bırakırken gözünü açarsa asla yatağında uyumak istemiyor benimle yatmak istiyor :( Sipraktin kullanımını kaç aydan sonra öneriyorsunu teşekkür ederim
|
sdts
|
 |