Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku ve ağlama problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku ve ağlama problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Cleo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku ve ağlama problemi
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 13:27
Kızım 14 aylık ve bebeklikten beri uyku problemi yaşıyoruz. Artık emzirmiyorum 3 ay oldu bırakalı. Gece uyanıyor su veriyorum uyuyor fakat 2 hafta evvel bikaç gün ateş ve ardından döküntü çıkardı ondan beri ağlamaları çoğaldı sürekli kucağımda durmak istiyor gece yatırıyoruz hergece 1 saat sonra kalkıp ağlamaya başlıyyor şanslıysak zar zor uyuyor, yatağa yatmak istemiyor dün gece 2 saat aralıksız yerlere yata yata ağladı sonunda sızdı. Bazıları korkup uyanıyordur dedi ama her gece nerdeyse böyle. Güzel uyuyabilmesi için yapabilceğim bişey var mı? Biz pusette sallayarak uyutuyoruz yatağa koyup ağlatarak uyutmak doğru mu? Bide bu ağlamalarda ne tepki vermemiz lazım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 11:01

İmkan meselesi, ya sallayıp uyutacaksınız, siz hırpalanacaksınız, yada yatıracaksınız yatağına , alışıp uyuyacak. Ben ikinciden tarafım... Ağladığında hiç tepki vermeyin, zaten onun istediğide o...

Yukarı Dön
bebeğimveben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 12:03
Merhaba Kadir bey,

Benim bebeğim 8 aylık. İşe başlayalı 2,5 ay oldu uyku düzenimiz çok bozuldu.Gece emzirip yatırıyorum uyumak istemiyor.saat başı bazen yarım saattebir uyanıyor.bazen çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor.genelde kucağımda beni emzik olarak kullanmakistiyor.Rütin kontrollerimize gidiyoruz. dr muz ataraks yarım ölçek kullanabilirsin dedi.Ama bu ne kadar ii gelir bilmiyoruz.
Sizin tavsiye edebileceginiz birşey var mı? Gece karnı tok,altı temiz,üstü sıkı olmuyor.Dr muz seni özlüyor dedi ama aynı yatakta 1-2 gece yattık yine aynı.Çok tedirgin uyuyor :( Gündüz genelde sallanarak uyuyor.1-2 kere akşam kendi haline bıraktık çok ağladı dayanamadık.

Yardımlarınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 12:39
Ya ağlatarak alıştıracaksınız yada siz okkanın altına gireceksiniz...
Yukarı Dön
bebeğimveben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 12:43

Kadir bey,

ağlattığımız zaman daha fazla korkup güven duygusu azalmazmı. yatagına koyup odadan çıkıp hiç gözükmeyelimmi.yoksa yanında kalıp bekleyelimmi? kaç dk dan sonra uyumazsa alalım?

ilginiz için tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2010 Saat 13:14
Merak etmeyin, bunlara hiç bir şey olmaz.. Size resmen. "-yersen-" muamelesi çekiyorlar..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.