Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku ve iştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku ve iştahsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 496
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku ve iştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 11:15
mb kadir bey,kızım neredeyse 1 haftadır  çok iştahsız ,nerdeyse aç yaşıyor,sabah 8 de uyanıyor saat 1 e kadar 2 küçük parça ekmek yiyor ve yemeyi reddediyor,tüm gün midesine 4-5 kaşıktan fazlası girmiyor,zorlamıyoruz canı isterse yiyor,ve iştahsızlıkla birlikte günde 3 kere kaka yapmaya başladı,demir ilacı verdiğimizden mi bilemiyorum kakaların 2 si siyah 1i cıvık,ishal diyemem ama kakası cıvık 3 kere yapıyorsa 1i cıvık,bir de bu şikayetlerle beraber aşırı uyku hali başladı,sabahları zor uyanıyor,bakıcımız bakıyor 3 haftadır,psikolojik mi yoksa hasta mı anlayamadım,ne önerirsiniz?ne yapalım,acaba depresyona mı girdi,çünkü dün herzamankinden daha sessiz ve kayifsizdi,diş mi çıkarıyor,depresyon mu bir enfeksiyon mu var vücdudunda..ne tahllili yaptıralım sizce,öyle görünürde bir ateş,ağrı filan yok,huzursuzluk da yok.

Düzenleyen haydibebek - 18 Eki 2011 Saat 11:17
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 11:21
bir de bakıcıların sakinleştirci kullandıklarını duyuyoruz sık sık bebekleri uyutmak için.ben de en fazla 1 saat uyuan ve uyumakta güçlük çeken çocuk bakıcı da 3-3,5 saat uyuyor ve çok kolay uyuyor açıkçası şüpheleniyorum,bunu anlamak için hangi kan tahlilini yaptırabilirim?kan tahliliyle ortaya çıkar mı?kızım 14 aylık bu arada.çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120821
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 11:45
1- Demir yapabilir, hemen kesin.
2- ilaç veriliyor ise, hem gündüz, hem gece uyur. Kan tahlili zor. Ne baktığınızı bilmeniz lazım.
3- Bakıcının yanına bir müddet için bir yakınınızı koyabilirmisiniz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 11:52
şöyle diyeyim dr bey,cuma günü çok uyudu gene 3 saat kadar,ertesi gün tatildi ben de 1 saat bile uyumadı,pazartesi günü sabah çok zor uyandı ama bakıcıya bağlayamam 2 gün tatildi,bir yakınımı bırakabilsem keşke ama mümkün değil,uaktalar,sanırım bakıcı değiştireceğim,çünkü sevecen değil bakıcımız.despot.

yapmayın kadir bey tam kan tahlili yaptırsak kandan belli olmaz mı hiçbir şekilde.
gece gündüz uykusu var çocuğun tüm gün esniyor ama normal saatlerinde yatıyor hafta içleri,ani ilaç verilse kesintisiz mi uyur,gece -gündüz uykudan kastınız nedir?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 12:01
peki uzun vadedeki yan etkileri nedir bu tür ilaçların?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120821
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 14:40
Tahlil için o ilacı bileceksiniz, o ilaç kanda varmı ona bakılacak. Yoksa, kanı gönder, içinde ilaç varmı bakılsın, öyle olmuyor. Ancak bir şurup şişesi bulabilirseniz, vede o ilaç kandan atılmadan yaptırabilirseniz ancak olabilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2011 Saat 13:52

kadir bey çok teşekkürler,bugün kızımın azısını çıktığını farkettik,eli sürekli azısında ve baktık kabarmış.azı dişleri çıkarken iştahsızlık ve de ishal yaptığını biliyorum demek ki iştahsızlığı bu yüzden peki uyku ve uyuşukluk yapar mı çocukta diş çıkarma?acaba bundan uyku düzeni değişmiş olabilir mi?keyfi de hiç yok,o hareketli çocuk gitti uyuşuk bir çocuk geldi yerine.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2011 Saat 13:54
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Tahlil için o ilacı bileceksiniz, o ilaç kanda varmı ona bakılacak. Yoksa, kanı gönder, içinde ilaç varmı bakılsın, öyle olmuyor. Ancak bir şurup şişesi bulabilirseniz, vede o ilaç kandan atılmadan yaptırabilirseniz ancak olabilir.
yani böyle birşey olsa bile (ki ,allah korusun böyle bir olasılık düşünmek istemiyorum)bunu anlamak mümkün değil..Confused
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.