Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uyku,Beslenme,Formül sütten inek sütüne geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUyku,Beslenme,Formül sütten inek sütüne geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ceren Mete Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ceren Mete Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uyku,Beslenme,Formül sütten inek sütüne geçiş
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2017 Saat 01:38
Çok uzun sorularım,vaktiniz var mı ?Belki çok saçma sorularım ama yardıma ihtiyacım var.

Merhaba Kadir bey;

10 Şubat 2016 doğumlu dünya tatlısı bir oğlum var.(Doğduğunda ;3010 Gr kilolu 50 cm boylu ve 33,5 cm baş çevresi ) Şu an 10800 Gr Kilolu,Boyu ise tahminim 78 cm dir.

İlk kez anne oldum. Doğumum herşey normal görünürken 37 hafta 3 günlükte sezeryan ile oldu. Normal doğumu o kadar çok istiyordum ki bu sezeryan durumu beni ciddi olarak bunalıma soktu. Hem lohusalık denilen şey hem bu şok benim psikolojimi alt üst etmişken oğlum 3 günlüktü bir gece aşırı derce ağlaması sonucu doğum yaptığım hastanenin aciline götürdük. Bu çocuk aç dediler halbuki ben 3 gündür emziriyorum sanıyordum. Meğer sütüm gelmemiş.Hemen kan aldılar ve bilurubin değeri 18 çıktı. Oradaki doktor hemen mamaya başlayacağız dedi. Ben ısrarla vermek istemedim ama oğlumu her emzirmeye aldığımda ağzını açamıyor ve adam akıllı emziremiyordum ve sarılıktan sanırım bir türlü uyandıramıyordum. Neyse çok uzatmayayım ama sonunda olan oldu bebeğim iyice mamaya alıştı sonra hemen ışına aldılar bilirubin 15 e düştü. Veeee oğlum 4 aylıkken sizin bir yazınızı okudum bilirubin değerlerini belirtmiştiniz ve ben şok oldum,hastane bizi kullanmıştı L ve bebeğim artık ememiyordu annesini ve sütüm gitti.Sanırım artık çok geçti…

O kadar çok strese girdim ki , bunu anlatabilecek kelime bulamıyorum.Tek istediğim oğlumun huzurlu ve mutlu büyümesi…Ve bende bunun içinde elimden geleni yapıyorum.Aşağıda size soracaklarımı numaralandırdım,eğer daha önceden sorulmuş sorular var ise ben bulamadım modaratör beni yönlendirebilir.Şimdiden size ilginize çok teşekkür ederim.

1)      Bugün göğsümü sıktığım zaman 1-2 damla sütüm geldi. Bu aydan sonra sütümü arttırabilir miyim? Formül sütü bırakmak istiyorum ve mümkün olursa eğer kesinlikle emziririm.Oğluma göğsümü açıyorum bazen emsin diye ama yabancı gibi bakıyor L Çok üzülüyorum.

2)      İnek sütüne nasıl geçiş yapabilirim? Formül süt yerine kullanabilir miyim? Oğlum tadını beğenmezse öneriniz nedir?

3)      3 AYLIKTAN beri uyku sorunu yaşıyoruz.Ya formül sütün çok fazla gaz yapmasından kaynaklı ya da ben beceremiyorum uyutmayı.Oğlumu 5.aydan beri kendi kendine uyumasını öğretmek için uğraşıyorum ama sadece 7 - 8 ve 9.aylarda geceleri için bunu başarabildim. Geceleri ise uyumasını başarması neredeyse 1 saati buluyor .Son iki aydır da gece uykularında çok zorlanıyorum..Örneğin saat 21:00’de yatağa koyuyorum ama mızmızlanarak ağlayacağı zaman kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatağına koyuyorum ve uyuması zor oluyor ve çok terliyor bu sırada çünkü yatağında bir o yana bir o yana atıyor kendisini .Saat 22:00 gibi uyursa sabah saat 06:00-07:00 arası uyanıyor.Uyandığı zaman mamasını içip tekrar uyuyor kendi kendine yaklaşık bir saat sonra uyanıyor ve gündüzleri kucağımda sallayarak uyutabiliyorum o da zar zor.Gündüz uyumazsa eğer gecede uyuyamıyor tabi ki.Acaba uyku düzenini nasıl oluşturabilirim.Hem ona çok üzülüyorum yorgun olduğu için hem de benim halim kalmadı artık çok zorlanıyorum.Banyo yaptırdığım zaman uykusu iyice açılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bir uyku rutini oluşturmam gerekiyor bunu çok iyi biliyorum ama beceremiyorum.Kollarım kopacak bir gün :)Çok yoruldum ve oğluma da üzülüyorum LBana izlemem gereken bir yol yöntem gösterebilir misiniz?Day&night şurubu önerir misiniz?

4)      Oğlum uykusunu alamadığı için yemek yediremiyorum.Gerçi dişleri şuan altta iki tane ve üst damak çok kabardı ama hala çıkmadı.Dişin çıkmasının gecikmesi huzursuzluk yaratır mı?Uyku ve yemek için soruyorum.

5)      Yemek yemediği için öğünleri günde 3 öğün yapamadım bir türlü,sabah kahvaltı , öğleden sonra çorba veya kıymalı bir sebze yemeği ,yoğurt ,meyve.Ama bu öğünler çok az yiyor,ancak öğün başına 3-4 çorba kaşığıL

6)      Oğlum maşallah çok hareketli ve çok güler yüzlü,neşeli ve tabi her ayrıntıyı kaçırmamak için gözü kulağı her yerde.Bu ayda emeklemeye de başladı ve gayet hızlı bilinçli bir şekilde emekliyor.Fakat oğlumda 2.ayından beri benim içimi kemiren huzursuz eden bir durum var.Kalçasının üzerinde toplu iğne başından büyük derin bir çukur ve Y şeklinde bir çizgi görmüştüm o ay,doktora gittik devlet hastanesinde,emara yönlendiriyoruz oradan omirilik sıvısı geliyor mu diye kontrol etmek için dedi ve mahvoldum bunu duyunca ve yaptırmadım.O zaman sizin birinin başına gelen bu duruma olan bir cevabınızı okumuştum ,saçmalık olduğunu söylemiştiniz.Peki bu nedir Kadir Bey açıklayabilir misiniz?Oğlumun gelişimini etkileyecek kötü bir şey çıkacak diye korkudan uykularım kaçıyor çoğu gece.Açıklayabilirseniz çok mutlu olurum.

Vaktinizi aldığım için özür dilerim ve eğer cevaplayabilirseniz şimdiden çok teşekkür ederim.Keşke sizi doğumdan önce tanısaydım belki şuan çok rahat bir anne olurdum.

Sevgiler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120552
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2017 Saat 07:57
1- Bir yasina gelmis bir cocuk, hala ne memesi??? Kutu sutlerine gecin. Bu konu cok anlatildi okuyun.
2- Gunduz uyutmayin. Eski cevaplari okuyun..
3- Uyku icin hicbir surubu onermiyorum..
4- Dis sikayet yapmaz.. Yuzbin kere anlatmisligim var..
5- Kalcasindaki "gamze"nin bir onemi yok.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ceren Mete Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2017 Saat 21:25

1)      Bu umudum 4.aydan beri vardı o yüzden saçma da olsa sordum belki bir mucize diye.Kusura bakmayın zaman kaybı..

Kutu sütüne geçiş için forumu çok araştırdım ama yanlış anlamadıysam şu şekilde yapacağım değil mi? **100 ml sütü bir taşım kaynatıp soğutacağım ve için 1-2 kesme şeker katacağım.Keçi sütüde belli aralıklarla vereyim mi?

2)      Gündüz uyutmamayı denemiştim Kadir bey fakat o kadar kötü oluyor ki yorgunluktan geceleri uyuyamıyor ve sabaha karşı uyanıyor.Fakat yaptığım bir hatayı fark ettim,çocuğun uykusu varken beselemey çalışıyorum Bu da onun uykusunu iyice kaçırıyor.Yalnız bahsettiğim gibi yemek düzenimiz olmadığı ve az yediği için uyanınca hemen yemek vermeye çalışıyorum.Bilmiyorum aşacağım bir şekilde,şu uyku düzenini aşabilirsem eğer.

3)      O bahsettiğim şurup ile ilgili bu forumda bir olay olmuş onuda okudum,siz içeriğini bilmediğiniz için önermemişsiniz kimseye,bende bazı kişilerin özel durumlarına göre Sipraktin alerji şurubunu önerdiğiniz için bir fikir almak istemiştim.

4)      Dişin şikayet yapmadığını bende sizin yazılarınızdan okuyordum zaman zaman ama çevrem hep diştendir dedikçe acaba diye soru işareti oluyordu.Şimdi soru işareti yok.

5)      Kalçasındakini gamze olarak düşüneceğim artık,teşekkür ederim.

6)      ***Birde oğlumun yanaklarında egzama gibi kuruluk var Kadir bey,ben özel doktora gidemiyorum ,aile hekimliğine gidiyordum (3 aydır da gitmiyorum )cildini nemli tutun dediler bir şey önermediler,fakat oğlumun tırnakları da uzadıysa eğer o bölgeleri kanatana kadar kaşıyor.Bu egzama gibi kuruluk neden kaynaklanır.Vazelin sürüyordum ama iç fayda etmiyor,dün tanıdığım bir eczacı hippo derm olive krem verdi onu sürmek durumunda kaldım iki kez ve kızarıklığı aldı rahatlattı gibi ama içime sinmedi size danışmak isterim.Bilginiz var mıdır bu krem ile ilgili?Ve bu egzamaya benzeyen kuruluk neden kaynalanır,Allerjik sanırım ama neye olabilir ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120552
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2017 Saat 21:30
1- bir ogun ile baslayin, bir problem cikmazsa, giderek arttirin.
2- Uyutmama isini, tersten yapin!! Yani, ERKEN uyandirin...
3- Sipraktin, allerji surubudur, her allerji surubu( beyine gecmeyenler haric) uyku verirler.
4- dogru, anlatamazsiniz..
5- -
6- Pisik kremide surseniz, iyi gelir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ceren Mete Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2017 Saat 21:42

1)Bugün sütün içine muz ve bebe bisküvisi koyarak verdim severek yedi ,yarın 50 ml deneyeceğim öğle yemeğinden sonra.

2) Bu yöntemi deneyeceğim tabi biraz korkarak J

3)Şurup işini aklımdan çıkarıyorum.Teşekkür ederim.

6) Pişik kremi kullanmıştım bepanten fakat pek işe yaramamıştı Kadir bey,bu kremi takip edeceğim 2 gün daha bakalım nasıl olacak,rahatlattı sanki ama prospektüsü olmadığı için analık işte tedirginlik had safhada.

Her sorumun cevabı için çok çok teşekkür ediyorum Kadir bey,İyi geceler diliyorum.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.