Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uykuda daha sIk aglama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUykuda daha sIk aglama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tugra-H Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Uykuda daha sIk aglama
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 00:38
Merhaba Doktor Bey,

8 bucuk aylik bir Oglum var, boyu 75cm kilosu 9200gramm cok hareketli bir bebek....uyku düzeni aslinda iyi sayilir(di)...

Yaklasik 1-2 aydir geceleri cok aglamaya basladi (tamamen uyanmiyor - agliyor).
Uykusunda cok fazla dönüyor. Ya gidiyor köselere sIkisiyor yada parmakciklara cok yanasiyor ve mesela kolunu felan asagi sarkitiyor, kendi kendinide tekrar düzeltemedigi icin aglamaya basliyor.

Birde Dudaginin kenarini carsafa degdirip emme hareketi yapiyor uykusunda ve her dönmesinde.
Belkide bu hareket ugruna bu kadar cok dönüyordur bilemiyorum. (Dogdugundan beri Biberon veya
Emzik almiyor bu arada)

Bu kadar cok dönmesini engellemek ve bu `emme´ hareketini unuttumak icin birseyler yapabilirmiyim?
Birde artik daha sIk emmek istiyor geceleri ve dönmesini disinda birde ek olarak bu yüzdende agliyor. Ac oldugunu sanmiyorum cünkü cok fazla emmiyor.
Neden kaynaklaniyor olabilir - aliskanlikmi yapti ve nasil azaltabiliriz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 10:33
Davranışları ayına uygun. Gündüzleri çok maceralı hayatı olmasın, çok hoppala-zıppala yapılmasın. Odasının çok sıcak olmadığından da emin olun ( aksi taktide başı çok terler). .. Bunların hiçbiri yoksa, caresi yok, çekeceksiniz, idare edin.
Yukarı Dön
incip Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 10:48
Hocam ben de benzeR biR konu ile ilgili başlık açacaktım ama budan yazmam daha iyi sanıRım.

Ben size ağustostan beRi yazıyoRum. Oğlum 13 ağustostan beRi öksüRüyoRdu. Geçen hafta tam olaRak azaldı. Yani yaklaşık 3,5 ay öksüRdü. Hem de kusmalı moRaRmalı cinsinden, pek ekşınlı bi süeç geçidik kısacası. Bu dönemde astım dedileR, veRem dedileR, zatüRRe tedavisi oldu vs.

Ancak hala baş ve sıRt teRlemesi vaR. 2 saatte biR saat kuRup teRli atletini değiştiRiyoum. Bu hiç geçmedi. Odası 21-22 derecedir. Tek kat giydiriyorum. 2. kat mümkün değil o zaman su gibi oluyor 10 dakika içinde. Gece öksüRüğü tamamen bitti, gündüz tek tük. Keyfi iştahı tam olaRak düzeldi.

TeRleme için yapabileceğimiz bi şey var mı acaba?

Düzenleyen incip - 06 Ara 2010 Saat 10:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 11:58
Terlemek biraz soya çekimdir. Ayrıca, terinin üstünde soğuması ile hastalık olmaz, banyodan sonra üşütmek diyede bir şey yoktur. Bütün gelişmiş ülkelerde insanlar sabah duşlarını alıp öyle sokağa çıkarlar, bu sebeple oralarda, tren, otobüs ve metro mis gibi kokar.. Bizde ise...................
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.