Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uykuda ilaç kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUykuda ilaç kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tunajade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tunajade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uykuda ilaç kullanımı
    Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 23:50
Doktor bey merhaba 33 aylık bir kızım var ve yuvaya gidiyor. Malumunuz öksürük ve burun akıntımız vazgeçilmezimiz oldu olmayınca bir gariplik hissediyorum artık. Bgn artık kulak gösterdi ama tam anlatamadı başınıda gösterdi kulagınıda. Aldım hastaneye acile götürdüm drun mesaisi dolduğu için 30 saniye ile kaçırdık yani birsey yapamayacağını ibubrofen vermemi ve sabah kendi doktorumuza gitmemizi tavsiye etti bende ilacı verdim ama 15-20 dak sonra uyudu Buda tedirgin olmama sebeb oluyor uykudan 2 saat önce ilaç alınmamalı diye bir kararım var ve bunu cocuğuma bgn uygulayamadım malesef.. Bu durumlarda uyku halinde ne tavsiye edersiniz ilaç kullanımı hakkında? Antibiyotik paracetamol ibubrofen ve act kullanımı genelde bunlar veriliyor çünkü cocuklara??
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 14:40
Degil; uykudan once, uyku esnasinda bile ilac verilebilir..
Kulak agrisi tekrar olursa, hemen: Iliadin burun damlasina baslayin... Gunde;2x2'ser damla, 3 gun kullanin... Arkasindan; Sereum Fiz ile devam edin...Eski mail ve Alt Forum yazilarinida okuyun.
Yukarı Dön
Tunajade Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tunajade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2014 Saat 15:50
Dün kızımı druna götürdüm ve sizin söylediğinizi söyledi. Antibiyotik vermeyeceğini akıntı olmasının iyi oldugunu dısarı çıktığı için agrınında azalacağını söyledi. Otrivine damla ve ibubrofen ile eve geldik ates olursa tekrar görmek istediğini söyledi. Bgn sabah uyandığında kızımın ateşi 39,6 idi dru aradım hemşire ilaç vermeden kliniğe getirmemi istedi Dr tekrar kontrol etti akıntının rengini sordu bu cok önemli dedi sarı oldugunu söyledim emin olmak için Dr arkadaşından yardım istedi ve diğer drda aynısını onayladı kulakta cok hafif kızarıklık var akıntı ondan degil ama burnunun aktığını gece uyuduğu için çıkış yolu olarak kulağı seçtiğini söyledi burun damlasına devam antibiyotik yok ates içinde klasik yöntemler lütfen dedi. Akıntının rengini takip etmemi istedi beyaz ve sarı burun akıntısı yeşil olursa enfeksiyon turuncu olursada kulak kirinin akıntı rengi oldugunu söyledi. Böyle bir durumda ne yapabilirim ne tavsiye ederdiniz? Burun iç yapısında problem olabilirmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2014 Saat 13:52
3 gun; Iliadin, onu takiben; SERUM fiz kullanin...
Gordunuzmu, namuslu doktorlar nasil benim anlatiklarimi anlatmaya basladilar... Aklin yolu birdir. Soylediklerinin hepsi benim senelerden beri soylediklerim... Insallah, boyle doktorlarin sayisi artar da bu gariban milletin cocuklari eziyet cekmekten kurtulurlar...
Bu astimci doktorlarin da yatacak yerleri yok.. Allah onlari islah etsin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2014 Saat 11:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.