|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- OtriBebe cok gereksiz.. Sumuk, ya onden akar, yada arkadan.. Ne oluyor yani cekince??? Tamamen "show"..
2- Sumuk gitsin diye ugrasmiyoruz... Burun acilsin, rahat nefes alsin, yeterlidir. Hirilti gelirse, gelir.. 3- Burundan hic nefes alamazsa, ColdMix kullanin.. Burunda akinti var diye, veya hirilti oluyor diye degil.. |
|
![]() |
|
Yusuf asaf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
hocam vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim.
hocam bebek geceleri uykuya tam dalamıyor.huzursuz oluyor.burnunda ödemmi var yoksa.bu gece kulağıma ona verdim ve dinledim.burun içi genizleri sanırım dolmus.burnuna bizim uyguladığımız serum fiz. çok sümük çıkmıyor zaten.ama biz sabah akşam gerekiğinde öğlen bu uygulamayı yapıyoruz. 1- İLİADİN (Pediatrik) kullanmamız gerekiyormu ? (1 yaş altı bebekler için kullanılabilirmi) 2- hocam serum fizyolojik uygulamasını 5 ml sırınga ile yaparken sıvıyı tazyikli sekildemi vermek gerekiyor burun içine diğer delikten o sıvı cıksın diye,yoksa damla damlamı uygulamak gerekiyor ? hocam doktora götürmek istemiyorum.doktorumuz özelde yanlız 15 gün içinde 3 doktor değiştim.hepsi birbiri ile aynı,1 recete tutusturup alakasız ilac yazıyorlar |
|
![]() |
|
Yusuf asaf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
hocam bizim çocuk doktoruna mail attım bu sizin önerdiğiniz İliadin pediatrik sprey için 20 günlük bebeklerde uygun olmadığını söledi. Xclear damla kullanın dedi .
bende size sormadan bişey yapmak istemiyorum hocam. işyerindeyim az evvel eşime bebeğin durumunu sordum, hırıltısı gece olduğu kadar yok dedi. geceleri hırıltısı daha cok oluyor ve genizinden horlama sesi gibi sesler cıkıyor hocam. bebeğin durumunu görünce bizde ailesi olarak üzülüyoruz. Ne yapalım hocam ne uygulayalım Düzenleyen Yusuf asaf - 28 Kas 2016 Saat 12:15 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Simdilik; sadece Serum Fiz kullanin..Kulak agrisi oldugunda; Iliadin DAMLA ( Sprey degil)kullanilir.
2- Burun tikanikligini yapan; "sumuk" degil, burun icindeki ODEM'dir... Bunu da en iyi tuzlu su cozer. Iliadin'i cok anlattim, eski mailleri okuyun. 3- Sicak su buhari cok daha iyi gelir. Bir tencereye, kaynar su koyun, elinin erisemeyecegi bir mesafeye yerlestirin. Ve her ikisini icine alacak sekilde uzerlerini ortun.. 10-15 dakika kadar tutun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
hocam iliadin %0.025 pediatrik sprey. aldım..sanırım yanlıs almış oldun herhalde siz damla dediniz ? hocam sıcak buhar uygulaması yapıyoruz . hocam kulak ağrısı olup olmadığını nasıl anlarız ?
Düzenleyen Yusuf asaf - 28 Kas 2016 Saat 20:40 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
hocam iliadin sprey olanı kullanalımmı ? damlası olsun derseniz değiştiririm
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mutlaka DAMLA olcak!! Sprey sirt ustu yatarken kullanilamaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
hocam damla olanı aldım ve bu akşam itibarı ile kullanmaya başladım.burun deliklerine 1 defa sıktım toplamdad 2 damla şeklinde..
akşam 10dan sonra karnı tok altı temiz olsada bebek ağlıyor ,susmuyor,memeye gelince susuyor memedede kendini kaybederek heyecanlı ve panik halinde memeyi ısırıyor ve buda anneye acı veriyor.2,3 saaattir kucağımızdan cocuğu düşüremedik gazını cıkaralım diye..sabaha kadarda durum böle devam edior..hocam bunun sebebi nedir ?nezamana kadar bu durum devam eder hocam.sanci icin onlem ve agri hafifletici hicmi bir cozumm yok
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|