Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Viral konjontivit hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Viral konjontivit hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Viral konjontivit hakkında
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2025 Saat 13:38
Kadir hocam merhabalar, size iki üç gün önce yazmıştım aslında ama sitede arama tuşu çalışmıyor galiba o yüzden mesajımı bulamadığım için tekrar yazmak durumunda kalıyorun kusura bakmayın. Dokuz aylık oğlumun bayramın birinci günü gözünde kanlanma olmuştu ikinci gün Çapaklanmaya döndü bu sebeple tobrased damlattım ama daha kötü oldu kırmızılık diğer gözüne de bulaştı acile gittim oradan da damlayı değiştirip netira verdiler, ama bu damla da işe yaramadı Çapaklanması geçmedi gözlerindeki kanlanma daha kötü oldu. Bugün göz doktoruna götürdüm o da viral olduğunu söyledi. İlaç kullansam da kullanmasam da bir haftada geçeceğini ama kortizonlu bir damla verince rahatlayacağını söyledi. Netildex diye bir damla, sizden bildiğim kadarıyla viral olduğunda ilaç damlatsamda damlatmasam da bir faydası olmayacak, doktora da söyledim ilaç damlatmazsam ne olur diye damlatmasan da olur ama damlasan daha iyi dedi. ılık suyla sık sık temizlememi söyledi. İlaç konusunda sizin fikriniz nedir hocam, bir hafta sonra kontrole gelin dedi. Ha bir de çok bulaşıcı olduğunu söyledi hocam bizim kendimize dikkat etmemiz gerekiyormuş öylemi hocam. Şimdiden teşekkürler hocam sağ olun
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2025 Saat 13:45
Tobrasedi de netirayı da gereksiz kullandığımı söyledi viral olduğu için, netildex dedi sadece kullanırsam eğer kullanacakmışım. Hiçbirini  kullanmamalı mıyım hocam dediği gibi. Ilık su yeterli olur mu, tekrar teşekkürler hocam iyi günler dilerim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117164
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2025 Saat 14:17
Evvelki cevaplarda da anlattığım gibi, "çapak" olduğunda antibiyotikli damla kullanılır.
Sadece kızartılar; viral olup, ilaç gerekmez.
Sadece rahatlatmak için, Systane veya Refresh (suni göz yaşı) damlalarını kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.