Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yara,sıyrık,tahriş...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYara,sıyrık,tahriş...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Yara,sıyrık,tahriş...
    Gönderim Zamanı: 26 Tem 2012 Saat 05:28
Merhaba Kadir Bey
kızım 4.5 yaşında 
Bugün kızımı dışarı çıkardım ,çaybahçesine gittik parkta oynarken yanda futbol oynuyormuş çocuklar top hızlıca kızıma çarptı (meşin futbol topu)kızımın kolları ileri  doğru ve yüzünüde vurdu boylu boyunca düştü.birazda sürüklendi.Yanında olduğum için hemen müdahale ettim.Top çarpan yerde birşey yoktu ama düştüğünde gözünün yanında morarmalar ve tahriş vardı.morarmasın diye hirudoid pomad sürdüm göz çevresine ve kolunun üst iç tarafındaki derin yüzük ve tahriş içinde pantenol pomad sürdüm dettol yara spreyi sıktıktan sonra.Ama dediğim gibi derin şekilde çizikler var.Çantamda taşıdığım pomadlardı bunlar.Ne sürebilirim iz kalmasın diye.Ayrıca dr. elime yanık izi için verdiği contortubex adlı krem var ne durumdayken sürmeliyim kabuk tutunca mı,kabuk tutup kabuk koptuktan sonra mı.yada yaranın hemen üzerine sürmeye başlasammı? ne önerirsiniz heleki göz kenarına korkudan başka birşey yapamadım.teşekkür ederim.saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2012 Saat 11:50
Yanlış bir şey yapmamışsın. Oluşan kabukları erken kaldırırsanız, izleri kalır. Bırakın kendileri dökülsün. Kabukların üzerine bir şey sürmenize gerek yok. Yanlışlikla kabuklar erken kaldırılırsa, aynı kremlerden sürebilirsiniz. Göz kenarlarına da sürebilirsiniz.
Gelelim esas meseleye: Sizmi yanlış bir yerde çocuğunuzu oynatıyordunuz, yoksa o çocuklarmı yanlış yerde futbol oynuyorlardı... Maalesef, bu işlerle ilgili olması gereken yetkililer(!); Halkın değil, Devletin yetkilileri olduğu için, esas vazifeleri halkı değil, devleti korumak olduğu için, çocuğunuzu koruma konusunda (Türkiye de)  siz mesulsünüz. Bağdat Caddesinde kaldırımlarda motorsikletler, süratle,  cirit atarlar.  Arizona da birisi,  "çalışmayan" motorun üstüne otursun, polis anında yere yatırıp kelepçeyi takar. Orada polıs, halkın polisidir. Bizdeki gibi devletin polisi değildir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Tem 2012 Saat 11:52
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2012 Saat 21:03
Çok teşekkür ederim Kadir Bey.Zaten dediğiniz gibi Türkiyede yaşıyoruz ve çocuğumuzun dibinden ayrılamıyoruz.Evet Çaybahçesinin içinde çocuk parkında oynuyordu kızım ve ,çocuklar yanlış yerde yani çocuk parkında futbol oynamaya geldiler.Zaten dediğiniz gibi kızımı korumak için yanından ayrılmıyorum ve olayada bizzat şahit oldum çocuklar topa vurmasıyla kızımın düşmesi bir oldu zaten kıyamette koptu.Benim çocuğuma olan başkasınada olabilir di maalesef ki herkes kendi keyfinde olanları izledi.  Bu arada kızımın göz altıda morardı ve şişti biraz normalmi kaç günde geçer .Kafasın ı yere sürttü ama demekki çok hızlı mı çarpmış şişme ve göz altında morluk olduğuna göre.

Ayrıca dediğiniz doğru Türkiyede yaşıyoruz,bu yüzden oturduğumuz yerde bile çocuk top yiyerek düşüp yaralanabiliyor .VE anlam veremeyenler için söylüyorum dettol yara spreyi ve hirudoid pomad ve pantenol ,yarabantı çantamda hep bulunuyor gülüyorlar ama işe yaradı.Keşke bu olay yaşanmasaydıda yine boşu boşuna taşımış olsaydım :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2012 Saat 00:07
Ne diyelim, bu kadarla atlattığınız için; Geçmiş olsun. Morluklara kafanızı takmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.