Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım eder misiniz?(pişik kremi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyardım eder misiniz?(pişik kremi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gülce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 00:11
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim;ben de havalandırmak istiyorum ama kızım 2 aylıkken zatürre atlattığı için hemen hasta olabilecek gibi.maalesef pk açık tutamıyorum.bezi aynı bez.kesin alerji oldu kuzucum seb...de karşıConfused
borik asiti deneyeceğim;kadir bey her sorana tavsiye etmiş.inşaallah iyi gelir.
gördükçe kendimi o kadar kötü hissediyorum ki;sanki kötü anneymişim gibiDead
Allah başka dert vermesin dimi.onların acısını göstermesin;onlar acımasın;hasta olmasın.
Bütün kuzuları korusun RabbimStar

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 00:36

Mürşidem çok geçmiş olsun..Biz pek pişik yaşamadık çok nadir oldu,bebekken sobanın yanında açardım,önce ıslak mendille siler sonra bi şişeye sıcak su koyardım pamuğa döküp iice silip arkadan kutu mendille kurulardım pişik olmasın diye..Daha doğmadan ch...o marka pişik kremi almıştık çok yoğundu pek kullanmadım bira katı diye ama bi kızarıklık göreyim hemen onu sörerdim daha sonraki alt değiştirmrmde kızarıklıktan eser kalmazdı..Sonra o krem çok katı diye Erkin Beye danıştım oda yenisini yollamıştıBig%20smilehala kullanıyom..

İnşallah çabuk atlatırsınız kış günü zor yaaStar

Yukarı Dön
MERVE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 08:57
Çok geçmiş olsun.Benim kızımda da oldu çok zor. Doktorumuz tyravacort diye bi kerm yazdı iyi geldi.Artık ıslak mendil kullanmıyorum. Kağıt havluyu ıslatım siliyorum ardından yine kağıt havluyla kuruluyorum. şimdilik sorunumuz kalmadı. Islak mendil kullanıyorsan kullanma bence.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 09:23
Mürşidecim çok geçmiş olsun...o pişikten bende çok çektim,bir sürü pişik kremi kullanmama rağmen,bize en iyi be....ten krem geldi,halada onu kullanırım,ama zaten artık eskisi gibi olmuyo,alıştımı ne krem sürmiyim artık diyorum ama hemen kırmızılıklar ve sivilceler başlıyor,napalım azcık daha kullancaz heraldeBig%20smile
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 09:38
mürşidem geçmiş olsun 2-3 hafta önce bende yaşadım o sorunu biliyorsun birtek o zaytinyağlı karışım fayda etmişti ama senin kuzucuğuna faydalı olmamış bende ıslak mendili bıraktım yıkıyorum totosunu ben doğduğu günden itibaren pişik kremi kullanmadım pr..ma bez çok iyi hiç gerek duymamıştım ama işte şu esnek bantlar çıkalı betül pişik olmaya başladı ama yıkayarak temizlersen altını o da pişik yapmıyor geçmiş olsun yavrum ya kıyamam ben ona
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
asude Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 22:44
canım  mus.. adlı krem kozmetik değilki. sadece eczanelerde satılıyor.ve benm doktorum bebeğim çok açık tenli diye seb.. den daha iyidir bu krem hassas ciltlerde demişti.demek ki bebişin çok hassas tenli.
acaba internetten sipariş edemez misin? hiç pişik olmadıysa bence değiştirme derim.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 22:56
mürşidecm topiğini yeni gördüm canım
umarım gülce iyileşmiştir tavsiyeye gerek kalmazSmile

bepantenin kremini değil de merhemini kullandın mı daha etkilidir
bol bol yıka havalandır üşüycek diye korkma pişikten daha iyidir .fıstığım benim nasıl rahatsız oluyordur o şimdi.Approve

bi de yukrda merve arkadaşımız trovocort  merhemini önermiş o mantar kremidir dikkatli olalım.

ilk fırsatta da arıycam seniSmile
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 22:59
Pişik nedir?

Pişik ( diaper dermatit ) bebeklerde alt bezi bağlanan bölgelerde oluşan deri problemidir. Pişik hafif kızarıklıktan bazen akıntılı ve kabuk bağlayan küçük yaraların eşlik ettiği oldukça ağır iltihaba kadar değişiklik gösterebilir. Tedavi edilmezse pişiğe mantar ve/veya bakteri infeksiyonu da eklenebilir.

Neden oluşur?
Pişiğin temel nedeni ıslak veya kirli alt bezinin uzun süre bebeğin cildi ile temas etmesidir. Nem ve bezin sürtünmesi kızarıklığa ve iltihaplanmaya neden olur.
Bazı durumlarda pişik  daha sık ortaya çıkar
-  Bebekler büyüdükçe ( 8 ile 10. ay arasında ),
-  Bebeklerin altı kuru ve temiz tutulmazsa,
-  Katı gıdalara başlandığında,
-  Bebek  veya emziren anne antibiyotik kullanıyorsa,
-  Bebeğin altının sabun, alkollü temizlik mendilleri ile temizlenmesi veya bebek bezinin yıkanmasında deterjan kullanımı.

Nasıl engellenir,
Nasıl tedavi edilir?
-  Bebeğin altı kontrol edilip ıslak bezler daha sık değiştirilmelidir.
-  Bezlerin değiştirilmesi sırasında bebeğin altını temizlemek için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Bebeğin altı temizlendikten sonra ovmadan hafifçe kurulanmalıdır.
-  Alkol ve kimyasal içerikli temizleme malzemelerinin kullanımından kaçınılmalıdır.
-  Kuruduktan sonra deriye, kalın bir tabaka oluşturacak şekilde koruyucu kremler (örneğin çinko oksit içeren kremler) sürülmelidir.
-  Çinko oksit, mikroplara karşı etkili anti bakteriyel özelliği olan ve hücre yenilenmesini artıran etkiye sahip bir maddedir. Çinko oksit içerikli kremler, cilt üzerinde bir tabaka oluşturarak, pişiklerde cilt tahrişini önlemekte ve böylece yaraların iyileşmesini desteklemektedir.
-  Eğer mantar infeksiyonu düşünülüyorsa lokal antifungal kremler kullanılabilir.
-  Pişik oluşmuşsa bebeğin altını olabildiğince açık tutmanın pişiğin geçmesinde yararı olacaktır. Bununla birlikte çocuğu sürekli bezsiz tutmak uygun değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.