Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yatıs seklı ve kulaklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyatıs seklı ve kulaklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Konu: yatıs seklı ve kulaklar
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 12:58
iyi gunler sayın hocam.
bebegımı dogdugundan berı bır saga bır sola yan yatırmaya dıkkat edıyordum.
bunun ıcın yan yatırma yastıgı kullanıyorum.yalnız bırkac gundur dıkkatımı cektı bebegımın kulagının seklı degısmeye baslamıs.hafıf kırılmıs gıbı.
bebegı nasıl yatırmalıyım?kulaklarının seklının bozulmaması ıcın ne yapmalyım?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 13:07
Tabiatta hiçbir canlı varlık sırt üstü uyumaz. En iyi yatış şekli, yüzükoyundur. Tabiattaki bütün canlılar o pozisyonda yatarlar. "Ani bebek ölümleri" ile yatış şekli alakalı değildir. An bebek ölümleri aşırı sıcak tutma ile ilgilidir. Yatma şekli ile kulak şekil değiştirmez. Ailede kime çekti ise öyle olacaktır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 13:29
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Tabiatta hiçbir canlı varlık sırt üstü uyumaz. En iyi yatış şekli, yüzükoyundur. Tabiattaki bütün canlılar o pozisyonda yatarlar. "Ani bebek ölümleri" ile yatış şekli alakalı değildir. An bebek ölümleri aşırı sıcak tutma ile ilgilidir. Yatma şekli ile kulak şekil değiştirmez. Ailede kime çekti ise öyle olacaktır.
sayın hocam cevabınız ıcın tesekkur ederım.
yalnız dogdugundan berı sırt ustu yattıgı ıcın bundan sonra yuz ustu yatmaya alısabılırmı bılemıyorum.Confused
yenı dogdunda kulagının seklı bu sekılde degıldı.buyudukce mı kulak sekıl degıstıryor?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 13:42
Büyüdükce ne olacaksa o oluyor.. Kepçe kulak olmasın diye, bir mankenin yaptığı gibi  "japon yapıştırıcısı" kullanmıyoruz.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 13:46
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Büyüdükce ne olacaksa o oluyor.. Kepçe kulak olmasın diye, bir mankenin yaptığı gibi  "japon yapıştırıcısı" kullanmıyoruz.. 
Big smile
anladım hocam.demek kı buyudukce sekıl alıyor tesekkur ederım.
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 23:35
Benim kızımında anne karnında yatış pozisyonundan (dr söyledi) bir kulak memesi basbaya kıvrıktı doğduğunda eyvah  küpe görünmeyecek Smile acaba yapıştırsammı gazlı bez koyup bantla dedim. Eşim kızdı dr sorduk aman ha sakın öyle şeyler yapmayın o kendi kendine kıkırdak yapısı iyice oluştukça düzeleceği kadar düzelir dedi. Nitekim öyle oldu hala biraz kıvrık ama eskisi gibide yapışık gibi değil O kadar kusur kadı kızında da olur.LOL Oğlumda öyle bi sağa bi sola kafa yapısı bilmem ne cebelleştim durdum.ayakta sallanmaktan kafasının arkası doğduğu gibi kalmadı azcık düzleşti.
Hocam ben kızımı başını rahat hareket ettiriyor diye doğduğundan itibaren yüz üstü yatırdım.sonra bir yerde dinledim ilerki yaşlarda kalp ritminde bozukluklar oluyormuş diye. Çocuğun rahatını bozdum tabi kendiminkinide,sonrada sallanmaya alıştırdım malesef şimdide arabaların arkasına konan oyuncak şeyler gibi sürekli kafasını sallıyor.bu alışkanlığından nasıl vazgeçireceğim ben Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 09:53
Zamanla...Ayrıca yüzükoyun yatmak, kalp ritmini filan bozmaz. Tabiatta bütün canlular o şekilde uyurlar. Etrafınızdaki kedi-köpekleri inceleyin.Hiçbiri sırt üstü uyumaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.